Neprehliadnite

Tour Championship: Tiger po 5 rokoch opäť víťaznou šelmou, prémiu 10 mil. USD získal Rose

 

Po období plnom zdravotných komplikácií a osobných problémov je bývalý prvý golfista sveta Tiger Woods späť v plnej forme. Svoj vzostup potvrdil triumfom na Tour Championship v Atlante, na ktorý čakal na US PGA Tour  päť rokov. Vďaka štvrtému miestu na záverečnom turnaji Play-off FedEx Cupu získal Justin Rose odmenu 10 miliónov USD pre celkového víťaza sezóny.

Ostrosledovaný Woods zaknihoval svoj jubilejný 80. titul v kariére a štrnásťnásobný major šampión jasne potvrdzuje, že na Ryder Cupe nebude len do počtu. Po ihrisku ho nasledoval dav fanúšikov, ktorí Američana na poslednej jamke pri príchode na grín takmer zavalili. Skandovali „Tiger! Tiger!“ a Woods priznal, že v záveru nemal od dojatia ďaleko k slzám.

„Dostalo ma to, že si idem pre výhru a mal som čo robiť, aby som sa nerozplakal,“ povedal 42-ročný Woods. „Dlho som sa nemohol dostať cez 79 výhier a dosiahnuť na osemdesiatu je skrátka veľmi dobrý pocit,“ usmial sa. Na ihrisku v East Lake viedol Woods od prvého kola a vyhral s jedenástimi ranami pod par a náskokom dvoch úderov pred krajanom Billym Horschelom.

Po poslednom pate do paru dostal Woods bozk od priateľky Eriky Hermanovej, objal sa so svojim agentom Markom Steinbergom aj s mnohými protihráčmi. Všetci ocenili, ako sa dokázal vrátiť po štyroch operáciách chrbta, ktoré podstúpil počas troch rokov.

„Moje telo bolo troskou,“ povedal Woods, ktorý posledný zákrok absolvoval vlani v apríli a bál sa, že už nikdy nebude golf hrať. „Nevedel som, či ešte niekedy budem žiť bez bolesti. Nemohol som sedieť, chodiť, pričom by som súčasne necítil bolesť v chrbte a nohách.“

V tejto sezóne znovu Tiger opäť ukazuje „drápy“ a  predvádza výkony ako v minulost. Turnajová výhra bola na spadnutie už niekoľko mesiacov a vďaka nemu sa znovu zdvihla sledovanosť golfu. „Moji blízki a kamaráti vedia, koľko je za tým tvrdej práce a všetkým ďakujem za podporu,“ povedal Woods.

Už len dve výhry ho teraz delia od rekordu na US PGA Tour, ktorý drží jeho krajan Sam Snead. „Dokázal som si, že v sebe ešte mám dobrý golf a treba ho raz prekonať. Ale po tom, čím som si prešiel, tak si myslím, že mám hlavne veľké šťastie.“

Znovu sa  tak automaticky oživila tiež otázka, či Woods vyhrá ešte ďalší major a pokúsi sa priblížiť k Jackovi Nicklausovi, rekordmanovi s osemnástimi titulmi. „Má pred sebou ešte napríklad štyridsať majorov a pokojne z nich päť môže vyhrať. Kto vie?“ povedal Nicklaus. Z Atlanty sa elitní golfisti na čele s Woodsom presunú do Paríža na Ryder Cup a Američania budú od piatku v tradičnom súboji s Európu favoritmi.

Konečné výsledky turnaja Tour Championship  nájdete tu:

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv