Neprehliadnite

Ryder Cup: Tím USA je kompletný, doplnil ho nováčik Finau

 

Posledným členom amerického tímu pre prestížny Ryder Cup je Tony Finau. Dvadsaťosemročný nováčik súťaže sa v tejto sezóne jedenásťkrát dostal na turnajoch do elitnej desiatky, pričom trikrát sa mu to podarilo na majoroch. Po turnaji US PGA Tour v Newtown Square mu kapitán Jim Furyk udelil zostávajúcu voľnú kartu.

Finau skončil v Newtown Square na delenom ôsmom mieste. „Splnil viacero kritérií a bolo nemožné ho nenominovať,“ vysvetlil Furyk. Už predtým povolal do zámorského výberu víťaza 14 majorov Tigera Woodsa a voľnú kartu dostali aj skúsený Phil Mickelson a svetová sedmička Bryson DeChambeau.

Z kvalifikačného rebríčku sa priamo do amerického tímu nominovali Dustin Johnson, tohtoročný šampión z dvoch majorov – Brooks Koepka, aprílový kráľ US Masters – Patrick Reed, Rickie Fowler, Webb Simpson, Jordan Spieth, Justin Thomas a Bubba Watson.

Do európskeho výberu sa na základe rebríčka dostali Angličania Justin Rose, Tyrrell Hatton a Tommy Fleetwood, Španiel Jon Rahm, Rory McIlroy zo Severného Írska, Švéd Alex Norén, Dán Thorbjörn Olesen a Talian Francesco Molinari. Voľnú kartu majú Paul Casey, Sergio García, Ian Poulter a Henrik Stenson.

Ryder Cup sa uskutoční od 28. do 30. septembra na ihrisku Le Golf Nacional neďaleko Paŕíža a americkí golfisti budú proti európskemu tímu obhajovať predvlaňajšiu výhru. Na území kontinentálnej Európy sa doteraz hral rydercupový duel len raz, v roku 1997 sa s výhry tešili v španielskej Valderrame domáci hráči.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv