Neprehliadnite

Ryder Cup: Európania vedú po sobote 10:6, podľa historickej štatistiky získajú trofej

 

Golfisti európskeho tímu pôjdu do finálového dňa na 42. ročníku Ryder Cupu so štvorbodovým náskokom. Na ihrisku Le Golf National pri Paríži v sobotu – rovnako ako deň predtým – vyhrali päť z ôsmich štvorhier a vedú 10:6.

Ďalšie dve prehry utrpel Tiger Woods, ktorý nastúpil vo dvojici s Patrickom Reedom a Brysonom DeChambeauom. V oboch prípadoch nestačil na taliansko-anglickú dvojicu Francesco Molinari, Tommy Fletwood, prezývanú „Moliwood“. Tá sa stala vôbec prvým európskym párom, ktorý vyhral všetky štyri svoje duely.

Američania prehrávali už 4:10, ale vykresali nádej vďaka dvom výhram v posledných dvoch foursomoch, kde každá dvojica hrá s jednou lotičkou, pričom hráči sa po každej rane striedajú. Uspeli Bubba Watson s Webbom Simpsonom a Jordan Spieth s Justinom Thomasom.

Viac než štvorbodovú stratu ešte žiadny tím nedokázal v Ryder Cupe zmazať. Aj vedenie 10:6 pred záverečnými dvanástimi dvojhrami býva pre vedúci tím veľmi nádejné, tento stav otočili len Američania v roku 1999 a Európania o trinásť sezón neskôr.

Američania doteraz triumfovali 26-krát, Európa sa radovala z poháru trinásťkrát a dvakrát sa zrodila remíza. V novodobej histórii, ktorá sa píše od roku 1979, keď tím Veľkej Británie a Írska nahradila Európa, vedú hráči zo starého kontinentu 10:8 na zápasy.

jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv