Neprehliadnite

Evian Championship: Premiérový major pre 40-ročnú Američanku Stanfordovú

 

Golfový turnaj Evian Championship ovládla Američanka Angela Stanfordová a v 40 rokoch sa dočkala prvého triumfu na majore. Rodáčka z Texasu, ktorá bola pred 15 rokmi druhá na US Open, zvíťazila vo francúzskom Évian-les-Bains s náskokom jednej rany pred trojicou krajaniek a Kim Sei-jong z Kórejskej republiky.

V Éviane dlho viedla Američanka Amy Olsonová, ale záver jej nevyšiel. Na poslednej osemnástej jamke si mohla vynútiť rozstrel so Stanfordovou, zahrala však double bogey. Posledné kolo zakončila s bilanciou troch úderov nad par.

Stanfordová zinkasovala za šiesty triumf na prestížnej LPGA Tour finančnú prémiu 577.500 amerických dolárov. Česká profesionálna golfistka Klára Spilková rovnako ako vlani neprešla katom a vo víkendových kolách na turnaji v Évian-les-Bains s dotáciou 3,85 milióna dolárov chýbala.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv