Neprehliadnite

BMW Championship: Čaro starej palice, Woods po 3 rokoch vedie opäť turnaj na US PGA Tour

 

Americký golfista Tiger Woods je po prvý raz po troch rokoch na čele turnaja US PGA Tour. Prvý deň BMW Championship v Newtown Square zahral bývalý dlhoročný prvý hráč sveta aj vďaka starému patru, s ktorým v minulosti vyhral trinásť zo svojich štrnástich major titulov, osem rán pod par. O vedenie sa delí s Rorym McIlroyom zo Severného Írska.

Hviezdny Woods sa v tejto sezóne úspešne vrátil medzi golfovú elitu po štyroch operáciách chrbta. Niekoľkokrát sa priblížil na dohľad vedúcej pozície, ale trápil sa na grínoch. Vymenil niekoľko palíc na patovanie a na predposledný turnaj FedEx Cupu si zobral rokmi preverenú palicu.

„Pohrával som si s ňou už v lete doma na záhrade, ale neprišla mi vhod, ale teraz mi zase sedí,“ usmieval sa Woods a pater Scotty Cameron chválil. „Telo si pamätá návyky, ako palicu ideálne ovládať Napokon, veď s ním zahralo tisíce patov.“

Woods začal kolo berdíkom hneď na prvej jamke, čo bol výrazný rozdiel oproti predchádzajúcim turnajom, na ktorých v úvode chyboval. Do konca dňa pridal ďalších šesť birdie, len jedno bogey a blysol sa parádnou druhou ranou pred eaglom na šestnástke. „To bola rana dňa, trojkou železom letela 210 metrov krásne vzduchom,“ opísal Američan.

Na čele turnaja bol Woods, ktorého návrat priťahuje rekordný záujem fanúšikov, naposledy v auguste roku 2015 po 2. kole v Greensboro, kde nakoniec skončil desiaty. Presne 62 úderov je jeho najlepší výkon od turnaja Bridgestone Invitational spred piatich rokov, kde potom oslavoval svoj 79. titul v kariére, ale od tej doby na ďalší vavrín čaká.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv