Neprehliadnite

Babie leto Tour 2018 – časopis GOLF Revue podporuje dobrú myšlienku

 

Od druhej septembrovej stredy až do konca mesiaca prebieha na slovenských golfových ihriskách akcia s názvom Babie leto Tour. Podujatie, z ktorého finančný výťažok putuje na podporu prvého darcovského portálu www.dakujeme.sk, odštartovalo 12. septembra v Košiciach na ihriskách Alpinka a Malá Ida, pričom vyvrcholí 30. septembra na ihrisku Legend v Penati Golf Resort v Šajdíkových Humenciach.

Finančné prostriedky získané z celej akcie budú použité na obnovu parku Antona Srholca v bratislavskom Ružinove. Potrebná cieľová suma je 10.000 eur. Nebohý ľudomil „António“ bol ambasádorom občianskeho združenia Babie leto.



1. deň – /Alpinka a Malá Ida/

Organizátor jedinečnej a dobročinnej akcie s pokusom zahrať v rade všetky golfové ihriska na Slovensku je Igor Kucej. „Máme za sebou úvodnú 9+9 hole na našej Babie leto Tour 2018. Prvýkrát som si s kamarátmi Jozefom a Palinom zahral toto čarovne ihrisko, ktoré je len na skok z centra Košíc. Alpinka je určite európska rarita, pretože lebo na tak malej ploche „zrobiť“ golfove ihrisko – klobúk dole,“ rozhovoril sa Kucej.

„Po obede sme sa presunuli na Malú Idu, kde vyrástla  „Červená líška“. Red fox sa nám ukázal v plnej kráse v nádhernom slnečnom počasí a dobrej kondícii. Ďakujem šéfovi slovenských rekordov Igorovi Svitokovi, že odštartoval môj pokus o zápis do knihy rekordov: Ďakujem patrí aj podpornému tímu zo Starej Lesnej, Pezinka a Bratislavy. 😄 Pekne sa rozbehla aj zbierka na „Parčík pre Antónia“, kde sa „ nám podarilo vyzbierať už 5% z cieľovej sumy. Ďakujeme! 👏,“ dodal Kucej.

2. deň – /Veľká Lomnica – Black Stork A, B/

Ďalší deň mala túra Babie leto 2018 na programe podujatie na ihrisku Black Stork vo Veľkej Lomnici, ktoré sa nachádza v rozprávkovom prostredí Vysokých Tatier. „Počasie bolo nádherné a tak som doplnil trojicu „starých pardálov“ z ŠK Karpatská (pozn. hrali so mnou Kiťo, Ďuri a Pišta) a dali sme si na ihrisku A a B texas dvojíc. Poznáme sa roky, takže nebola núdza o správne ´hecovačky´ a ´podpichovačky´, pričom vzniknutú situáciu zmierňoval levický rizling. 😁,“ skonštatoval iniciátor celej myšlienky Kucej.

3. deň – /Veľká Lomnica – Black Stork C a Malý Slavkov Royal Valley/

Tretí hrací deň mal vo Veľkej Lomnici a na ihrisku Royal Valley v Malom Slavkove vysokú športovú úroveň. „Uhrali sme solídny výsledok na poslednej 9 hole v Lomnici, ale poobede to prišlo. Tatranská legenda Peter Petráš, ktorá hrala texas scramble s Ferom Pospíšilom, ´ukladal´ na trojparoch všetky loptičky k ´fangli´ 👌⛳️ . A tak sme uhrali s ďalším Petrom Kovaříkom len tesnú remízu z poslednej jamky. Poklona patrí pánovi Petrašovi. Má síce a o dvadsať rokov viac, ale na ňom je krásne vidieť, že golf na vysokej úrovni sa dá hrať v každom veku.

4. deň – /Sliač – Tri Duby/


Štvrtý deň privítalo golfových aktérov na úpätí Kremnických vrchov slniečko. Lenže ihrisko v rezorte Tri Duby trestá každú nevynútenú chybu. „Že treba byť presný, sme pochopili s Mišom hneď na prvej jamke. Výsledok nebol dôležitý, naopak pozitívne sme hodnotili prostredie aj personál v klubovom dome. Rozhodne odporúčame prísť si zahrať na Sliač, hoci treba počítať aj s tým, že pri odpale vás môže vyrušiť stíhačka z neďalekého vojensko-civilného letiska. Dostali sme potvrdenie o absolvovaní ihriska a tak zajtra mierime na Tále,“ informoval Kucej.


5. deň – /Tále – Grey Bear/

Aj v nádhernej scenérii Národného parku Nízke Tatry prialo golfistom spomínajúcich na Antona Srholca počasie. „Ako partnera som si zavolal môjho učiteľa golfu. Kiko Richter je pohodový spoločník a ďakujem mu, že ma previedol pre mňa dosť náročným, ale perfektne pripraveným ´šedým medveďom´. Skončili sme až keď slniečko zapadlo, preto som rozložil stan v doline a ráno vyrazil do okolia Prievidze. Nezabudnime na Antonia, priatelia! 🇸🇰⛳️👍😇, “ uviedol amatérsky golfista Kucej.

6. deň – /Koš – Agama a Sebedražie/

V obci Koš sa nachádza deväťjamkové golfové ihrisko s výhľadom na Bojnický hrad. Aktivity a život v tomto klubu fungujú hlavne vďaka obrovskému entuziazmu šéfky Petry Dzurikovej. „Clubhouse hýri nápadmi a vyvažuje možno tak trochu ´naturálnu deviatku´. Kto má však rád golf, ten sa dokáže vyžiť aj na tomto ihrisku. Samozrejme, ak chce nájsť človek z okolia vyššiu kvalitu a náročnosť, tak môže sa spokojne presunúť do neďalekého Sebedražia. Deväť  jamiek v lesnom prostredí v susedstve s areálom Vodný svet spĺňajú najvyššie požiadavky pre pekný golf a príjemný oddych po ňom. Dakujem Adamovi a Matkovi za sparing. 🤟⛳️🇸🇰. Máme zatiaľ vyzbieraných 10 % z cieľovej sumy priatelia. 👏😇, “ informoval Kucej.

7. deň – /Rajec a Trenčín/

Prvý „golfový týždeň“ uzavreli golfisti s peknou myšlienkou na ihriskách v Rajci a v Trenčíne. „Siedmy deň sme mali na programe opäť dve deviatky. Rajec ma príjemne prekvapil. Je to ideálne miesto pre golfistov, ktorí si tam môžu odskočiť z neďalekých kúpeľov. Ďakujem Ivanovi, že mi robil príjemnú spoločnosť,“ krátko zhodnotil situáciu Kucej, ktorý sa následne presunul pod hrad Matúša Čáka.

Rýchlo som sa presunul bez obeda do niekdajšieho „mesta módy“ a na ihrisku, kde je doma hviezdny hokejista Marián Hossa, nastúpil plný flajt. Texas scramble dopadol podľa očakávania, gratulujem Romanovi a Darinke. Môj partner Juraj sa s golfom ešte len zoznamoval, ale páčilo sa mu a určite bude v tejto krásnej hre pokračovať. Napokon, golf môže hrať každý.  😎 Krátke deväťjamkové mestské ihrisko pri Váhu rozhodne nesklamalo 👍⛳️🇸🇰,“ skonštatoval Kucej.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv