Neprehliadnite

WGC – Bridgestone Invitational: Thomas má dôvod na oslavy

 

Zámorský golfista Justin Thomas vyhral turnaj Bridgestone Invitational. Po prvý raz v kariére tak oslavoval titul na akcii World Golf Championships a po deviatykrát na US PGA Tour. V aktuálnom svetovom rebríčku mu to vynieslo posun na druhé miesto.

Američan Thomas odohral štyri vyrovnané kolá a s 15 ranami pod par vyhral s náskokom štyroch úderov pred krajanom Kylom Stanleym. O tretie miesto sa delili prvý hráč sveta Dustin Johnson z USA a dánsky golfista Thorbjörn Olesen.

„Som na svoju hru dosť pyšný. Pred záverečným dňom som bol nervózny,“ povedal Thomas, ktorý išiel do finále s vedením o tri rany. „Vedel som, že musím hrať dobre, aj keď mám priestor na chybu, ale vďaka skúsenostiam som to zvládol.“

Pro 25-ročného Thomasa mal titul ešte sladšiu príchuť, pretože triumfoval pred svojimi prarodičmi. Jeho dedo Paul hral US PGA Championship vo Firestone v roku 1960. „Nevidí ma často naživo a po prvý raz som sa pred nimi vytiahol výhrou,“ povedal Thomas.

Najväčšou hrozbou pre Thomasa mal byť Rory McIlroy, ale severoírsky súper vo finále chyboval a prepadol sa na delené šieste miesto. Američan Tiger Woods zahral dve dobré kolá, v sobotu a v nedeľu zapísal zhodne +3 a musel sa uspokojiť s 31. miestom.

Pro Thomasa je výhra veľkou vzpruhou pred štartom 100. ročníka major turnaja US PGA Championship, na ktorom bude od štvrtka obhajovať titul. „Mentálne som na tom ideálne. Hrám pokojne, trpezlivo a dúfam, že mi to vydrží aj v St. Louis,“ reagoval Thomas.

Konečné výsledky turnaja Bridgestone Invitational nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv