Neprehliadnite

US PGA Championship: Woodsa tlačili diváci, tretí major titul ale oslavuje Koepka

 

Americký golfista Brooks Koepka odolal tlaku Tigera Woodsa a po US Open v tomto roku vyhral aj US PGA Championship. V St. Louis zvíťazil so šestnástimi ranami pod par a získal už svoj tretí major titul.

V horúcom počasí, ktoré umocňoval skvelým výkonom a po každom z ôsmich berdíkov mohutne povzbudzovaný Woods, dokázal Koepka udržať nervy na uzde. Síce v nedeľu urobil dve chyby na štvorke a päťke, ale potom už len skóroval a definitívne rozhodol o výhre po dvojici birdie na pätnástke a šestnástke.

Stále som si veril. Vedel som, že aj keď mám za sebou Tigera, tak ho môžem udržať za chrbtom a to sa mi podarilo,“ povedal 28-ročný Koepka, ktorý vyhral US Open a US PGA Championship v jednej sezóne ako prvý od roku 2000, keď to dokázal práve Woods. „Každý okrem môjho tímu fandil Tigerovi a to mi ešte pomohlo se zlepšiť. Musel som, on čakal na moju chybu,“ vysvetlil Koepka.

Woodsa nakoniec zdolal o dve rany. Tretí skončil o ďalšiu ranu späť Austrálčan Adam Scott, ktorý chvíľku s Koepkom zdieľal vedúcu pozíciu, ale v závere zahral bogey. Koepka ovládol tri z ostatných šiestich majorov. Mám tri majory a dvadsaťosem rokov, to je niečo,“ usmial sa Koepka. Pred ním získali tri majory ešte pred dovŕšením 30 rokov svojho života a po druhej svetovej vojne len Woods, Jack Nicklaus, Jordan Spieth a Tom Watson.

Koepka predvádzal na ihrisku Bellerive masívne rany z týčka a výborné paty, napriek tomu mu tentoraz pozornosť ukradol Woods. Toho fanúšikovia milujú. „Nič podobné som nezažil. Energia bola úžasná,“ povedal Gary Woodland, ktorý išiel s Woodsom finálové kolo v rovnakom flajte a na vlastnej koži vnímal hlasité povzbudzovanie aktívnej legendy.

Pre Woodsa je druhé miesto najlepším výsledkom na majore po deviatich rokoch. Definitívne tak ukázal, že je späť po operáciách chrbta. „Predvlani som nehral a toto je skvelý výsledok,“ povedal Woods, ktorý dal jasne najavo, že zisk 15. major titulu je stále reálny.

Woods obvykle nebýva s druhým miestom spokojný. I tentoraz kritizoval cez záverečných -6 svoj švih, že mohol byť lepší. Celkovo sa ale cítil dobre. „Tak, ako už dlho nie. Je za tým však veľa práce, viac, než si ktokoľvek myslí,“ podotkol ostro sledovaný Američan.

Konečné výsledky turnaja US PGA Championship nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv