Neprehliadnite

US PGA Championship: Jubilejný 100. ročník šitý na mieru pre hráčov s dlhými odpalmi

 

Veľká šanca pre „odpaľovačov“? Hráči s dlhými ranami majú mať na záverečnom golfovom majore sezóny výhodu. Na čele zoznamu papierových favoritov 100. ročníka US PGA Championship na ihrisku Bellerive neďaleko St. Louis tak stojí svetová jednotka Dustin Johnson z USA, či jeho krajan a obhajca titulu Justin Thomas.

Na ihrisku prezývanom „Zelená príšera z Ladue“ s parom 70, ktoré má pre turnaj dĺžku 6,9 kilometra, môže Thomas nadviazať na nedeľňajšie víťazstvo z Akronu. Medzi „odpaľovačov“ patrí aj víťaz US Open Brooks Koepka, Angličania Justin Rose, Tommy Fleetwood a na tretí titul na US PGA Championship vyskúša zaútočiť severoírsky borec Rory McIlroy.

Spolu s Wannamakerovou trofejou dostane najlepší hráč šek na 1,89 milióna dolárov. Celková dotácia US PGA Championship sa drží na 10,5 milióna dolárov. V porovnaní s náročným ihriskom na US Open a ťažkými jamkami na britskom The Open budú mať golfisti teraz pred sebou široké ferveje a mäkšie gríny. Uspieť by mohol aj štrnásťnásobný víťaz majorov Tiger Woods alebo ďalší Američan Jordan Spieth.

DJ, ktorý je zaťom legendárneho hokejistu Waynea Gretzkého, už vyhral devätnásť turnajov na okruhu US PGA, v tejto sezóne má na konte hetrik, ale na majoroch sa mu nedarí. Vyhrať dokázal len US Open v roku 2016. „Bolo by skvelé pridať ďalší, túžim po tom. Prežívam dobrý rok a bolo by fajn ho ešte trošku vyšperkovať,“ uviedol Johnson, ktorý bude hájiť pozíciu globálnej jednotky pred Thomasom a Roseom.

Spieth má šancu skompletizovať zbierku majorov, čo pred ním dokázali len jeho krajania Woods, Jack Nicklaus, Ben Hogan, Gene Sarazen a Juhoafričan Gary Player. „Vlani som príliš chcel, ale tentoraz to nemám toľko v hlave. Na druhú stranu budem sa vždycky chvieť, že to tu môžem uzavrieť. Je to môj dlhodobý cieľ,“ poznamenal Američan.

Víťaz ostrovného The Open Talian Francesco Molinari môže nadviazať okrem iného na McIlroya či Woodsa, ktorí dokázali v sezóne ovládnuť záverečné dva majory. „Nesmiem sa pozerať dopredu, ale sústrediť na svoju hru a zlepšovať sa,“ podotkol Molinari, ktorý rozbehol golfovú eufóriu na Apeninskom polostrove.

Väčšina hráčov ihrisko v Bellerive Country Clube príliš nepozná. Ani Woods, ktorý tu vyhral v roku 2001 na akcii World Golf Championship, ale tá bola po teroristických útokoch z 11. septembra zrušená. „Budem si musieť urobiť poriadne domácu úlohu,“ naznačil Woods, že si potrebuje ihrisko naštudovať: „Loptička na grínoch nepobeží a vysoké rany zvládam.“
-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv