Neprehliadnite

US PGA Championship – 3. kolo: Koepka útočí na ďalší triumf

 

Američan Brooks Koepka sa dostal po treťom kole do čela golfového major turnaja US PGA Championship a do finále vstúpi s náskokom dvoch úderov. Dvojnásobný víťaz US Open bude útočiť na svoj tretí major titul.


Koepka má po troch dňoch na ihrisku Bellerive dvanásť úderov pod par a vedie pred víťazom US Masters z roku 2013 Adamom Scottom z Austrálie. O tri rany späť sú Španiel Jon Rahm a Američania Rickie Fowler a Gary Woodland.

Teoretickú šancu zaútočiť na pätnásty triumf z majorov má dobre hrajúci Tiger Woods z USA, ktorý stráca na delenom šiestom mieste štyri údery. Koepka v júni obhájil titul na US Open a do záverečného kola US PGA Championship vstúpi sebaisto.

„Mám za sebou hviezdy, ale tak by to na majore malo byť. Keď predvediem, čo viem, mal by som vyhrať,“ povedal 28-ročný Američan. Woods hral druhé aj tretie kolo so skóre -4 a má šancu ovládnuť major znovu po desiatich rokoch, keď v roku 2008 triumfoval na US Open.

„Rád by som bol viac na dohľad. Všetci budeme musieť zahrať dobré posledné kolo,“ vyhlásil štvornásobný víťaz íventu US PGA Championship, na ktorom naposledy uspel pred jedenástimi sezónami.

V sobotu Woods, rovnako ako ďalších 77 hráčov, najskôr dohral druhé kolo a v treťom privádzal fanúšikov do varu. Na prvej deviatke zahral päťkrát birdie, ale na druhej už ani raz neskóroval. „Ihrisko je mäkké a párov je málo,“ lamentoval.

Spolu s Woodsom figuruje na šiestom mieste okrem iných aj Austrálčan Jason Day. Tohtoročný šampión British Open Francesco Molinari z Talianska je o ďalšiu ranu späť dvanásty. Jordan Spieth z USA titul najskôr neobhájí, na 28. mieste stráca osem rán.
-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv