Neprehliadnite

US PGA Championship – 1. kolo: Úvod zvládol najlepšie Američan Woodland

 

Americký golfista Gary Woodland zvládol najlepšie úvodné dejstvo jubilejného 100. ročníka major turnaja US PGA Championship v St. Louis so šiestimi ranami pod par. O jednu ranu za tohtoročným víťazom íventu US PGA z Phoenixu zaostáva jeho krajan Rickie Fowler.

Tridsaťštyriročný Woodland, ktorý sa ešte nikdy nedostal na major turnaji do elitnej desiatky, na prvej jamke na ihrisku Bellerive zapisoval bogey. Viac chýb už ale vo štvrtok neurobil, naopak pridal sedem berdíkov a nečakane preskočil dlho vedúceho Fowlera.

„Moje výkony na majoroch sú frustrujúce, pretože viem, že na to mám, aby som sa dostal do desiatky,“ povedal Woodland. Na majoroch bol najlepšie dvakrát dvanásty – v roku 2011 práve na US PGA Championship a predvlani na európskom British Open.

Woodland ťažil z prakticky domáceho prostredia. Medzi fanúšikmi mal rodinu a všimol si asi stovky známych a kamarátov. „Hrám najbližšie od domova, ako to je len možné. Navyše mi ihrisko sedí, gríny sú mäkké a pomalšie, čo mojej hre vyhovuje,“ vysvetlil líder.

Fowler rovnako ako Woodland najskôr chyboval a v druhé polovici kola pridal štyri berdíky. „Mám za sebou veľa súperov a je potrebné ich za sebou aj nechať,“ povedal. Na delenom treťom mieste sú Američan Zach Johnson a Juhoafričan Brandon Stone. Na piatom mieste stráca tri rany na Woodlanda jedenásť hráčov.

Medzi nimi svetová jednotka Dustin Johnson z USA, Austrálčan Jason Day, anglický olympijský víťaz Justin Rose alebo ďalší Američan Stewart Cink. Štvornásobný šampión US PGA Championship Tiger Woods na prvej jamke zapísal bogey, na druhej trafil druhou ranou vodu a bolo z toho double bogey. Vo zvyšnom programe kola stratu doháňal a nakoniec sa dostal po 18 jamkách na 70 úderov, teda na par. Rovnako ako Rory McIlroy zo Severného Írska je na delenom 48. mieste.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv