Neprehliadnite

Koepkov kedík je v „balíku“

 

Jedným z najlepšie zarábajúcich írskych golfistov je Ricky Elliott z Portrushu, ktorý si za posledných 14 mesiacov zarobil zhruba milión dolárov. Na tom by nebolo nič zvláštne, avšak Elliott je kedíkom amerického golfistu Brooksa Koepku, ktorý počas spomínaného obdobia ovládol tri major turnaje.

Pokiaľ Elliott berie z Koepkových výhier 10 %, čo je bežná odmena kedíkov, a pripočítame si k tomu určité malé percentá, ktoré najskôr dostal z tohtoročného Koepkovho doterajšieho zárobku 6,4 milióna dolárov, je to ďalších asi 500.000 dolárov, ktoré by mal mať na účte. A to ešte Koepka patrí k favoritom lukratívneho playoff FedEx Cupu.

Podľa írskeho denníka Belfast Telegraph si Severný Ír Rory MciRloy v tejto sezóne zarobil 3,6 milióna dolárov, Shane Lowry 696.890 USD, Paul Dunne 297.938 USD a Pádraig Harrington len 93.260 USD. Elliot by sa tak pokojne vošiel na druhé miesto.

Svoje peniaze si ale Elliot zaslúži. Napríklad na US PGA Championship bol Koepka v poslednom kole pod obrovským tlakom, keď na neho za obrovskej podpory fanúšikov útočil znovuzrodený Tiger Woods. Elliottova úloha bola, okrem iného, aby sa jeho chlebodarca z toho tlaku nezosypal.

Eliott, ktorý študoval v USA a bol úspešným amatérskym golfistom, spolupracuje s Kopekom od roku 2013. Natrvalo u neho nastúpil počas Ryder Cupu pred dvoma rokmi. Američanovi sa hodia aj jeho skúsenosti chiropraktika. V máji na turnaji Byron Nelson mu pomáhal napraviť ľavé rameno.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv