Neprehliadnite

Dostane líder FedEx Cupu pred finále 3 milióny USD?

 

Nadstavbová časť US PGA Tour, ktorá je známa pod názvom Tour Championship respektíve FedEx Cup Playoffs, bude mať podľa niektorých zámorských médií má nový formát. Hlavným cieľom má byť zjednodušenie záverečného týždňa, ktoré možno prinesie zásadnú novinku.

Od premiérového ročníka FedEx Cupu je finiš najvyššej svetovej súťaže stále rovnaký. Po konci základnej časti postupuje do playoff 125 najlepších hráčov, ktorí sa snažia cez tri úvodné turnaje prebojovať až do veľkého finále v Atlante, kde tri desiatky najlepších borcov hrá o prémiu 10 miliónov USD (8,649.023 eur).

Pred nadstavbovou časťou sa potom vynulujú doterajšie získané body a hráčom pridelia nové, aby mal každý šancu vyhrať FedEx Cup, ale zároveň aby boli zvýhodnení tí, ktorým sa najviac darilo v doterajšom priebehu sezóny.

Podle zámorských médií by síce opäť mal dôjsť pred finále k vynulovaniu bodov, ale žiadne ďalšie by sa neudeľovali. Namiesto toho by hráči do Tour Championship vstupovali každý s iným skóre, avšak nie všetci v pare. Líder by pritom začínal na skóre -10.

Víťaz turnaja by sa pritom stal aj šampiónom FedEx Cupu. Zabránilo by sa tak niekedy zmätočnému prepočítavaniu bodov a rozdeľovanie pozornosti medzi tých, ktorí vyhrajú záverečný turnaj a kto FedEx Cup. Vlani sa stalo po tretí raz, že záverečný ívent vyhral iný hráč, než ten ktorý celkovo triumfoval vo FedEx Cupe.


Súčasne podľa nových úprav by sa malo hrať len o jeden pohár. Nie o dva, ako tomu bolo doteraz. Všetko je však ale zatiaľ len v štádiu rokovaní. Novinky by sa pritom mohli týkať tiež základnej časti. Trio najlepších hráčov základnej časti by potom dostalo tiež finančný bonus s tým, že v prípade lídra sa špekuluje o čiastke 3 milióny dolárov (2,594.707 eur).

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv