Neprehliadnite

Czech Masters: Organizátorom bojujú s vodou, Daly sa teší na pekné ženy

 

Česká republika bude hostiť už piaty ročník golfového turnaja D+D Real Czech Masters z kalendára European Tour. Od štvrtka do konca víkendu sa neďaleko Prahy na ihrisku Albatross predvedú okrem domácich aj traja slovenskí golfisti. Chýbať nebudú ani svetové hviezdy a víťazi prestížnych majorov.

Českých organizátorov však trápi veľké sucho. „Prípravy boli tento rok najťažšie za päť rokov, voda chýba. aj vďaka šarlatánskemu umeniu nášho „grínkípera“ sa ale podarilo ihrisko pripraviť na vysokej úrovni,“ uviedol s úľavou generálny manažér ihriska Stanislav Lisner.

Svoju premiéru na turnaji zažije írsky golfista a víťaz troch major podujatí Pádraig Harrington, štartovať bude aj víťaz US Masters z roku 2016 Danny Willett, bývalá svetová jednotka Lee Westwood alebo dvojnásobný major víťaz John Daly.

Každý rok sa snažíme turnaj posunúť vyššie, aby sa sem hráči vracali. Dôkazom sú tu sediace osobnosti,“ adresoval poďakovanie promotér turnaja Petr Dědek na tlačovej konferencii. Samotní hráči sympatie opätovali. „Mám to tu rád a rád sa sem vraciam,“ priznal Daly. „Máte najkrajšie ženy na svete, baví ma, keď sa na ne môžem pozerať.“

Willett sa na Czech Masters ukázal už pred štyrmi rokmi, to skončil trinásty. „Dobre si to pamätám. V Česku som potom bol aj so ženou, páči sa nám tu,“ uviedol Willett. Ako Daly, tak Willett sa potýkali so zdravotnými komplikáciami. „Mám problémy s kolenom, vynechal som aj niektoré turnaje a som v opatere lekárov,“ prezradil kontroverzný Američan.

Od roku 2016, keď som vyhral na US Masters, sa toho zmenilo dosť, mal som nabité dva roky, ale zdravotný stav sa už zlepšil. Opäť si golf užívam,“ ozrejmil ostrovný borec Willett.

Harrington dorazil na konferenciu rovno z letiska po ceste z USA. Aj on priznal, že v golfe rastie konkurencia. „Rozhodne sa zvyšuje. Ale zatiaľ tu nie je nikto ako Tiger Woods, ktorý drží kariéru 25 rokov. Mnoho ľudí sa snaží odlíšiť, sú kvalitní, väčšinou ale majú kariéru kratší,“ myslí si Harrington.

Zo slovenských golfistov sa na Albatrosse predstavia Adam Pulchmeter, Ján Friesz a Peter Valášek. Ani jednému z hráčov spod Tatier sa doteraz nepodarilo na Czech Masters nazrieť do finálových kôl. Cieľ preto zostáva rovnaký, prejsť katom. Titul bude obhajovať Juhoafričan Haydn Porteous, veľké šance má Belgičan Thomas Pieters (víťaz z roku 2015).

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv