Neprehliadnite

British Open: Spilková s novým osobným maximom päťdesiata, major trofej pre Hallovú

 

Česká golfistka Klára Spilková obsadila 50. miesto na British Open a zaznamenala najlepší výsledok na turnajoch kategórie major v kariére. Vyhrala Georgia Hallová, ktorá sa postarala o prvý anglický triumf na tomto podujatí od roku 2005.

Dvadsaťtriročná Spilková na ihrisku Royal Lytham & St. Annes Golf Clubu zahrala celkovo tri rany nad par. Umiestnením na chvoste piatej desiatky si vylepšila svoje najlepšie umiestnenie na British Open, ale aj celkovo na majoroch. Jej doterajším rekordom bola 55. pozícia na turnaji Evian Championship 2015.

Spilková mohla pomýšľať aj vyššie, pretože sa jej skvele podarila prvá polovica dnešného záverečného kola. Na šiestej jamke zahrala svoj jediný ígl na turnaji a pridala dve birdie, na druhej deviatke však svoje zlepšenie zmazala jedným double bogey a dvoma bogey. Zostala tak na skóre +3, ktoré jej patrilo po sobote, avšak polepšila si o osem miest.

Dvadsaťdvaročná Hallová získala svoj prvý titul na majore s výsledkom -17 a o dve rany zdolala Thajčanku Pornanong Pchatlumovú, ktorá bola vo vedení po druhom aj treťom kole. „Bronzová“ skončila s odstupom ďalších dvoch úderov Kórejčanka Njo So-jon.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv