Neprehliadnite

Quicken Loans National: Víťazný debut Francesca Molinariho na US PGA Tour

 

Francesco Molinari vyhral v Potomaci turnaj Quicken Loans National a oslávil premiérový titul na okruhu US PGA. Pre taliansky golf tak získal prvý vavrín na prestížnej americkej sérii po dlhých 71 rokoch.

Molinari zahral vo finálovom kole osem úderov pod par a vyrovnal tak rekord ihriska TPC Potomac. Celkovo mal skóre -21 a obrovský náskok ôsmich rán. Druhý skončil domáci Ryan Armour a na delenom štvrtom mieste solídne hrajúci Tiger Woods.

Vo finále Molinari rozhodol íglom na päťparovej jamke číslo desať a následnými štyrmi berdíkmi v rade. „Bolo to jednoduchšie, než som čakal. Hralo sa mi úžasne a začiatok poslednej deviatky mi vyšiel parádne. Som pyšný,“ povedal borec z Apeninského polostrova.

Tridsaťpäťročný Molinari nadviazal na krajana Toneya Pennu, ktorý dokázal na US PGA Tour zvíťaziť celkovo štyrikrát, ale naposledy v roku 1947, keď ovládol podujatie Atlanta Open. Bývalý prvý hráč sveta Woods hral s novou palicou na patovanie a skončil s 11 ranami pod par.

„Bolo príjemné zahrať pár birdie. Myslel som si, že s mínus desiatimi budem mať šancu, ale Francesco hral fenomenálne,“ ocenil Woods európskeho kolegu. Po absencii spôsobenej operáciami chrbta odohral Woods už dvanásty turnaj a štvrté miesto je jeho druhým najlepším výsledkom. Po štvrtý raz v sezóne skončil v elitnej desiatke.

Konečné výsledky turnaja Quicken LOans National nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv