Neprehliadnite

ME amatérok: V Penati prešla katom len Hečková, Kousková do českej histórie

 


Minulý týždeň na majstrovstvách Európy amatérskych golfistiek v Penati Golf Resorte v Šajdíkových Humenciach ukázal slovenský golf dve rozdielne tváre. Nádherná prírodná scenéria v kombinácii s technickými podmienkami na ihrisku spĺňali nielen najprísnejšie európske kritéria, avšak športová výkonnosť slovenských reprezentantiek už na takej úrovni nebola….

Ani výhoda domáceho prostredia v borovicových lesoch na pieskovom podlaží nepomohla slovenským golfistkám výraznejšie sa zapísať do histórie európskych šampionátov. Z ôsmich amatérskych reprezentantiek sa totiž podarilo prejsť katom jedine Natálii Hečkovej, ktorá napokon obsadila 59. miesto. Členka klubu Welten Báč mala celkové skóre 300/+12 (75+75+72+78), avšak ani raz sa jej na Záhorí nepodarilo zahrať „rundu“ pod par ihriska.


V Penati okrem Hečkovej hájili slovenské farby ešte Lea Klimentová z Grey Bear Tále (223/+7), Anika Bolčíková z GC Agama (224/+8), Laila Hrindová (226/+10), Katarína Drocárová z Weltenu Báč (226/+10), Rebecca Hnidková z GC Skalica (227/+11) a dvojica zástupkyň z domáceho klubu – Ema Dobiašová (229/+13) a Zuzana Bieliková (229/+13).

Mladé slovenské golfistky sa výraznejšie nepresadili ani na júlových majstrovstvách Európy družstiev. V rakúskom Murhofe síce dosiahli historicky najlepšie umiestnenie, ale z devätnástich tímov skončili na 14. mieste. Slovenský golf si tak na nástupkyňu Zuzany Kamasovej bude musieť zrejme minimálne ešte nejaký ten rok počkať….

Novou amatérskou majsterkou Európy pre rok 2018 sa stala Španielka Celia Barquínová s celkovou bilanciou 272/-16 (69+71+63+69). Hráčka z Pyrenejského polostrova tak s výkonom z tretieho dejstva o jeden úder vylepšila doterajší rekord ihirska v Penati (64).

Okrem Barquíovej sa o napínavé finále postarala aj jej konkurentka Esther Henseleitová. Nemecká goflsitka na šestnástej a sedemnástej jamke zahrala birdie a na poslednej jamke tak strácala na líderku už len jednu ranu.

Po nevydarenom prvom pate na osemnástom jamkovisku v podaní španielskej hráčky začínala hrozba rozstrelu vyzerať čoraz reálnejšie. Henseleitová sa prihrávkou dostala k jamke, čím si zabezpečila ľahký par. Barquínová ale tlak ustála a premenila trojmetrový put na par.

Pokojné, slnečné počasie narušila štvrtý deň na Záhorí prietrž mračien, ktorá sa v čase obeda prehnala ihriskom. Hra bola na približne hodinu pozastavená, neskôr opäť vyšlo slnko a hráčky sa vrátili späť na svoje pozície.

Pekné spomienky na európsky šampionát pri vôni borovicových lesov na Záhorí bude mať aj česká hráčka Sára Kousková. Členka pražského City Golf Clubu vybojovala ôsme miesto, keď svoje konečné skóre stlačila na päť úderov pod par. Kousková tak vylepšila svoju 10. priečku s vlaňajšieho šampionátu v Lausanne a dosiahla najlepší výsledok českej hráčky na amatérskych ME v histórii.

Devätnásťročná Kousková sa neodstala pod par ihriska Heritage len v poslednom kole, v ktorom zapisovala 73 úderov (+1). „Zle som vyhodnotila situáciu na poslednej jamke a zbytočne stratila. Z celého šampionátu mám ale dobrý pocit, držala som vyrovnanú hru a stále bola v prvej desiatke,“ povedala Kousková, spoločne s ktorou prešli katom aj jej krajanky Kateřina Vlašínová (30. miesto) a Hana Ryšková (38. miesto).


-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv