Neprehliadnite

British Open – 4. kolo: Molinari národným hrdinom, Woods zaváhal a skončil šiesty

 

Taliansky golfista Francesco Molinari vyhral British Open a postaral sa o prvý taliansky triumf na turnaji kategórie major. Na ihrisku v škótskom Carnoustie mal v konečnom súčte osem úderov pod par a zvíťazil s náskokom dvoch úderov pred kvartetom súperov. V poslednom kole sa na chvíľu ocitol vo vedení aj hviezdny Američan Tiger Woods, nakoniec ale obsadil šieste miesto.

„Pred turnajom som dokázal hrať dosť dobrý golf, ale tu mi to v minulosti nikdy moc nešlo. To nebolo príliš optimistické, ale proste som si povedal, že na to nebudem myslieť a sústredím sa len na to, aby som každú ranu dobre trafil,“ vysvetlil šampión, ktorý si zaistil posun na šieste miesto svetového rebríčka a účasť v septembrovom Ryder Cupe.

Tridsaťpäťročný Molinari bol vlani druhý na US PGA Championship, avšak v Carnoustie sa rozbiehal len veľmi zvoľna. Po polovine súťaže mal na konte par, ale v sobotu zahral -6 a katapultoval sa na piate miesto.

Na vedúcu trojicu síce strácal tri údery, ale Američania Jordan Spieth, Xander Schauffele ani Kevin Kisner záverečné dejstvo nezvládli. Schauffele aj Kisner zahrali tri rany nad par, obhajca titulu Spieth mal dokonca +5, zatiaľ čo Molinariho vyniesli dva berdíky do čela.

„Byť na zozname víťazov takého turnaja je pre mňa niečo neskutočné. Predsa len Taliansko nie je zrovna golfová krajina,“ dodal Molinari, ktorý v treťom ani štvrtom kole nezahral na náročnom škótskom ihrisku ani jedno bogey. „To sa mi zdá neuveriteľné,“ uznal.

Okrem slávneho Klaretového džbánu si za prvenstvo odniesol 1,89 milióna dolárov, v prepočte 41,7 milióna korún. „Francesco hral dnes úžasne,“ ocenil ho Woods, víťaz 14 majorov. O druhé miesto sa s Kisnerom a Schauffelom podelili Angličan Justin Rose a Rory McIlroy zo Severného Írska.

Konečné výsledky 147. ročníka British Open nájdete tu:

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv