Neprehliadnite

British Open – 1. kolo: Úvodné dejstvo v Carnoustie ovládol Kisner

 

Ideálne podmienky využil dopoludnia prvého dňa Američan Kevin Kisner, ktorý vedie na British Open. Na škótskom ihrisku v Carnoustie zahral počas tretieho majoru sezóny päť rán pod par. V čele má náskok jeden úder pred krajanom Tonym Finauom, Erikom van Rooyeneom a Zanderom Lombardom z Juhoafrickej republiky.

Kisner prežil veľmi dobrý deň, keď okrem iného zapisoval ígl na jamke číslo šesť a hetrik birdie od trinástky. Svetová tridsiatka se dobre vysporiadala s tvrdým podkladom a dokázala sa vyhýbať nebezpečným hlbokým bunkerom. „Zvyknúť si na linksový golf chvíľku trvá a je potrebné počítať s dlhým dobehom loptičiek,“ uviedol Kisner, ktorý potreboval len 22 patov. „Pokiaľ by sa ma tak darilo každý deň, môžem myslieť vysoko,“ usmial sa.

Po dlhšej dobe je vidieť v popredí predvlaňajšieho víťaza US Masters Dannyho Willetta z Anglicka, ktorý je s dvoma ranami pod par na delenom ôsmom mieste. Rovnaké skóre majú napríklad Španiel Jon Rahm alebo favorizovaný Severný Ír Rory McIroy.

Obhajca titulu Jordan Spieth z USA mal po štrnástich jamkách tri rany pod par, ale na záverečných štyroch jamkách štyri rany stratil a s +1 je zatiaľ na delenom 51. mieste. Svetová jednotka Dustin Johnson (skóre +5) rovnako chyboval v závere, bogey mal na šestnástke, o tri rany viac potreboval na zdolanie štvorparovej osemnástky, je na delenom 129. mieste a v piatok bude bojovať o kat.

Trojnásobný víťaz British Open Tiger Woods mal okrem paru tri bierdíky a rovnaký počet bogey. Tak ako ostatní v popoludňajších skupinách už jeho hru ovplyvňoval tiež silnejší vietor. „Moje skóre mohlo byť omnoho lepšie, ale obecne som hral solídne a mal pocit, že loptičku kontrolujem a hrám do správnych miest,“ podotkol Američan po 1. kole.

Až necelú hodinu pred svojim štartom dorazil do dejiska turnaja Jhonattan Vegas. Venezuelčan na poslednú chvíľu naháňal vízum, aby mohol odletieť z USA a cestou do Európy sa mu navyše zatúlali palice. Preto hral s požičaným „náradím“ a mal +5. „Je to ako z hororového filmu, ale myslím, že taký scenár by ani nikto nevymyslel.“

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv