Neprehliadnite

Nič nové pod slnkom, v Agame to žije

 

V Golfovom klube Agama neďaleko Bojníc sa na nedostatok golfových akcií a klubových podujatí sťažovať nemôžu. Pre dvoma týždňami tamojší nadšenci zorganizovali turnaj s názvom „Vychcanec cup“, ktorý spojili s ochutnávkou vín od vinára Lojzíka Masaryka. Oproti minulým rokom došlo k technickým zmenám.

Hralo sa na 3×9 jamiek, pričom každý „vychcanec“ mal možnosť zahrať si rovnakú jamku 3x a najlepší výsledok si potom započítal do výsledku. Vychcancom roka 2018 sa napokon stal Martin Rendek, druhá skončila Katka Drgoňová. Pomyselný bronz si vybojovala Miška Rendeková, ktorá vyhrala aj doplnkovú súťaž Nearest to the pin. Po skončení športovej časti čakala na účastníkov „grilovačka“ a skvelý saxofónový koncert.

Klubové golfistky okolo prezidentky Petry Dzurikovej neboli pasívne ani počas nedávneho svetového Women´s golf day. „Stretli sme sa pred turnajom v Golf bare, kde sa každá golfistka zmenila pod šikovnými rukami Ivky Rapantovej na Aga-mačku,“ informovala šéfka klubu sídliaceho v obci Koš. Potom už prišiel na rad neľútostný „texas scramble“ dvojíc na 9 jamiek. Víťazstvo si odniesli Aga-mačky Janka Drgoňová a Katka Drgoňová, ktoré triumfovali pred Miškou Rapantovou a Jankou Boškovou, pričom tretiu priečku ukoristili Ivka Rapantová a Fčielka Budayová.

GK Agama a Slovenská golfová asociácia hendikepovaných sa v tomto roku zapojila do Národného dňa golfu pod záštitou Slovenskej golfovej asociácie. V golfovom areáli v Koši sa venovali hlavne začiatočníkom, ale aj telesne postihnutým , pričom pre golfistov znížili fee počas tohto dňa o 50%.

„Pre všetkých zúčastnených boli pripravené rôzne súťaže. Mali aj možnosť si pozrieť naše krásne kone plemena Írsky cob a zajesť si výborný guláš,“ informovala Dzuriková, ktorá dodal: „Vďaka paragolferu, ktorý zabezpečil prezident asociácie Peter Lenčeš, si mohli skúsiť golf aj telesne znevýhodnení spoluobčania. Pozvanie prijal slovenský reprezentant v curlingu Peter Zaťko, ktorý štartoval na nedávnej zimnej paralympiáde v juhokórejskom Pjončangu.

„Golf si prišiel skúsiť so svojim priateľom Adriánom  Ďurčenkom. Sme veľmi radi, že golf chalanov zaujal,“ referovala Dzuriková. Počas spomínaného dňa sa v Agame súťažilo, začiatočníci si skúsili Snag s juniorom Aďom Rexom. Veľké ďakujeme patrí aj Pro trénerovi Martinovi Suchánkovi , ktorý sa venoval všetkým, ktorí o golf prejavili záujem, a rozhodli sa počas tohto dňa sa prihlásiť do golfovej školy.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv