Neprehliadnite

VIDEO/Wells Fargo Championship: V Quail Hollow ukázal víťaznú silu Day, Woods sa trápil

 

Hneď niekoľko golfistov z prvej svetovej desiatky, ale tiež legendy Tiger Woods a Phil Mickelson. Množstvo hviezd si týždeň pred íventomThe Players, ktorý je považovaný za „piaty major“, zvolilo k otestovaniu aktuálnej formy podujatie US PGA Tour v Charlotte.

V najlepšom svetle sa ukázal Austrálčan Jason Day, ktorý zaknihoval druhý titul v tejto sezóne. Bývalý líder svetového rebríčka vyhral na Wells Fargo Championship o dva údery pred Američanmi Nickom Watneym a talentovaným mladíkom Aaronom Wiseom.

Day síce v záverečnom kole premárnil náskok troch úderov, ale na 17. jamke nechýbalo veľa, aby zapisoval eso. Loptička sa však odrazila od žrde s vlajkou. „Najväčšiu radosť mám z toho, ako som po strate náskoku zabojoval. A tiež je to krok správnym smerom k návratu na prvé miesto v rebríčku,“ podotkol Day.

Tridsaťročný šampión nadviazal na februárový úspech zo San Diega, kde ukončil dvadsať mesiacov dlhé čakanie na výhru na okruhu US PGA. Celkovo Day zaznamenal dvanásty triumf v kariére. Pro 21-ročného Wiseho bolo delené druhé miesto najlepším doterajším výsledkom. Predchádzajúcim maximom nedávnej univerzitnej superstar bolo 13. miesto v Sea Islande. Víťaz piatich turnajov na US PGA Tour Watney si pripísal najlepší výsledok od turnaja v Pebble Beach v roku 2015.

A čo golfisti z najužšej svetovej špičky? Na ôsmej priečke skončil nedávny víťaz US Masters Patrick Reed. Ďalší Američania – svetová dvojka Justin Thomas a šestka Rickie Fowler – sa delili o 21. priečku. O ranu lepší bol na 16. pozícii Rory McIlroy zo Severného Írska. Žiadny z nich sa do bezprostredného boja o prvenstvo nezapojil.

Veľkú pozornosť divákov na veľmi obtiažnom ihrisku Quail Hollow pútali slavní štyridsiatnici Woods a Mickelson, ktorí museli v úvodných dvoch kolách tvrdo drieť, aby vôbec prešli katom. A potom už boli ich osudy rozdielne. „Lefty“ Mickelson prežil vydarený víkend, keď si polepšil o deväť úderov na konečnú piatu priečku.

Zato Woods sa trápil, predovšetkým pri patovaní. Vo finálovom kole nedokázal zahrať ani jedno birdie, čo sa mu stalo len po jedenástkykrát z viac než tisícovky kôl jeho profesionálnej kariéry. Na víťaza stratil v šestej desiatke konečného poradia štrnásť úderov. Mimochodom, fanúšikovia sa už môžu tešiť, pretože na turnaji The Players v Ponte Vedra Beach, pôjdu v jednom flajte spolu „Lefty“ Woods a Fowler.

Konečné výsledky turnaja Wells Fargo Championship nájdete tu:

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv