Neprehliadnite

VIDEO/The Players Championship: Titul pre Simpsona, Thomas svetovou jednotkou, prebudený Woods

 

Prestížny golfový turnaj The Players Championship vyhral Američan Webb Simpson. Jeho krajanovi Justinovi Thomasovi stačilo 11. miesto, o ktoré sa podelil okrem iných aj s Tigerom Woodsom, aby sa stal po prvý raz v kariére svetovou jednotkou. V čele rebríčka vystriedal 25-ročný hráč ďalšieho Američana Dustina Johnsona.

Simpson mal pred posledným kolom turnaja, ktorý nosí prezývku neoficiálny piaty major, luxusný náskok sedem úderov, nakoniec triumfoval o štyri rany pred trojicou súperov – Juhoafričanom Charlom Schartzelom a Američanmi Jimmym Walkerom a Xanderom Schauffelem. Tridsaťdvaročný šampión US Open z roku 2012 si pripísal na svoje konto piate prvenstvo na US PGA Tour, na ktoré mimochodom čakal od októbra 2013.

„Aj keď som štyri roky nevyhral, nikdy som o sebe nepochyboval. Ale je to dlhá doba,“ uviedol Simpson. Záverečný deň mu nevyšiel a zahral 73 úderov. „Dnes to bolo náročnejšie, než som myslel. Nevydýchnete si, dokiaľ loptička nie je na sedemnástke. Keď tam bola, začal som sa vo vnútri radovať,“ vysvetlil víťaz íventu s dotáciou 10,5 milióna dolárov, z ktorej si odkrojil takmer dva milióny.

Simpsonovi k víťazstvu pomohol aj vyrovnaný rekord ihriska v Ponte Vedra Beach z piatkového druhého kola, v ktorom zahral 63 úderov. Víťazstvo venoval svojmu otcovi, ktorý vlani v novembri zomrel. „Otec ma ku golfu priviedol. Podporoval ma aj v iných športoch, ale golf mi ide najlepšie,“ uviedol Simpson.

Simpsonov výkon so 63 ranami zopakoval v nedeľu iný americký hráč – Brooks Koepka, ktorému k rovnakému výkonu pomohol aj albatros na päťparovej 16. jamke. V konečnom poradí sa katapultoval na delenú 11. priečkou so stratou siedmich úderov na víťaza. Dôvod na oslavy mal aj ďalší zámorský borec Thomas, ktorý sa stal 21. svetovou jednotkou od roku 1986, keď sa začal rebríček zverejňovať. Vo veku 25 rokov je štvrtou najmladšou jednotkou v histórii po Tigerovi Woodsovi, Jordanovi Spiethovi a Rory McIlroyovi.

Thomas sa delil o jedenástu priečku aj s Woodsom. Ten musel ľutovať úvodné dve nevydarené kolá. Počas víkendu totiž vylepšil svoje skóre celkovo o desať rán, keď v nedeľu to bolo o tri. V jednom momente bol pritom Tiger už šesť úderov pod parom, potom ale zahral bogey na štrnástke a „dabláča“ na sedemnástke, kde skončil vo vode. „Triafal som to dobre. Mal som kontrolu nad loptičkou od týčka po grín a premenil som aj nejaké paty. Cítim sa dobre prakticky vo všetkých aspektoch mojej hry,“ pochvaľoval si ostro sledovaný Woods.

Konečné výsledky turnaja The Players Championship nájdete tu:

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv