Neprehliadnite

Škótskych 15 jamiek v Sebedraží

 

Posledný májový pondelok sa na GC Scotland v Sebedraží uskutoční netradičný gofový turnaj s názvom „Škótskych 15 jamiek“. Hrať sa bude na rany s vyrovnaním na všetkých 15-tich jamkách vrátane akadémie. Ku konečnému výsledku sa pripočíta počet palíc, s ktorými budú účastníci hrať. Hrá sa o zaujímavé ceny, chýbať nebude ani bohaté pohostenie a posedenie po hre.

„K tomuto turnaju ma inšpirovala návšteva Janka Leša v Sebedraží. Hrali sme veľké ihrisko, ja som hral iba s dvomi palicami a výsledok nebol najhorší. O dva dni na to sme s Jánom Masárom hrali akadémiu a spomínali sme na staré časy, keď ešte veľké ihrisko nebolo a my sme s veľkou radosťou krúžili na šiestich jamkách par 3 akadémie. Dnes na akadémiu zabúdame a je to škoda,“ vysvetlil Ladislav Smatana z GC Scotland.

Táto výzva tak trochu pripomína rok 1860, keď legendárny Willie Park senior po svojom víťazstve v Prestwicku na prvom ročníku major turnaja The Open cez noviny vyzýval svojich oponentov na golfový súboj. Hrali o 100 libier, čo boli obrovské peniaze, lebo plat greenkeepera bol vtedy 5 libier. „O tak veľké peniaze my hrať nebudeme. Ale nadšenie bude rovnaké, ako mali vtedy oni. Po dlhšom čase som navštívil Sebedražie a teší ma, že to tam žije,“ reagoval Smatana.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv