Neprehliadnite

Šéf USGA kritizuje predlžovanie golfu

 

Podľa prvého muža USGA Mike Davisa neustála honba za dĺžkou nie je dobrá pre golf ako hru. O dlhodobej téme sa opäť rozhovoril na stretnutí zástupcov asociácie v Miami Beach, pričom nezabudol pridať aj niekoľko príkladov, ktorého s ohľadom na ďalší vývoj poriadne znepokojujú.

Davis o probléme dĺžky v golfu hovorí relatívne často. V minulosti napríklad uviedol, že veľkým problémom golfu sú stále lepšie loptičky, ktoré lietajú ďalej a ďalej. Obmedzenie technológií pre výrobu je jedným z možných riešení, ku ktorému sa ale nikto zatiaľ nechce uchýliť.

„Nemyslíme si, že zväčšovanie vzdialeností je dobré pro našu hru. Sledujeme, ako sú kroky týmto smerom stále častejšia. Čo dobrého nám to ale prinieslo,?“ citujú Davisovu básnickú otázku zámorské médiá. Faktom je, že golfistov celosvetovo v posledných rokoch nepribúda, skôr naopak. Jedným z dôvodov môže byť aj stále sa zväčšujúci rozdiel medzi najlepšími golfistami sveta a obyčajnými smrteľníkmi.

Zatiaľ, čo  Dustin Johnson, Rory McIlroy alebo Jon Rahm nemajú problémy hrať štvorpary ako trojpary a na päťparoch ísť na grín drajvrom a vedžkou, amatérskym hráčom sa o podobných veciach môže len zdať. Nové ihriská potom často udávajú dôraz na dĺžku, aby mali šancu organizovať veľké turnaje.

„Všetci máme radi, keď to lieta ďaleko, vzdialenosť je však veľmi relatívna. Pamätám si, ako som sledoval Jacka Nicklausa, keď to napálil na 280 yardov (256 m). To bola poriadna vzdialenosť, ale dnes loptičky lietajú podstatne ďalej,“ reagoval Davis, ktorému vadí, že aj staré a tradičné ihriská sa predlžujú, aby vyhovovali novým technológiám.

Niekde stačí posunúť odpalisko, inde sa prerábajú celé jamky. A to všetko za honbou pocitu „byť dostatočne dlhý“. „Skvelým príkladom bude tohtoročný US Open v Shinnecock Hills, kde sa bude hrať na ihrisku dlhšom ako 7400 yardov (6767 m). Aká však bola dĺžka ihriska Shinnecock pri major turnaju US Open v roku 1896? Len 4423 yardov (4044 m),“ zdôraznil Davis.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv