Neprehliadnite

Nicklaus obvinil firmu Titleist z pomalej hry

 

Legendárny golfista Jack Nicklaus v tom má jasno. Americký odborník je dlhoročným bojovníkom proti dôsledkom technologických dostihov v golfe. Kritizuje hlavne moderné loptičky, ktoré majú v konečnom dôsledku za následok fenomén pomalej hry. „Zlatý medveď“ z tejto situácie obviňuje práve najväčšieho výrobcu loptičiek na svete.

Podľa Nicklausa golfové projektily lietajú až neúnosne ďaleko a preto sa ihriská musia predlžovať. O to dlhšie potom trvá hráčom na turnajoch, než ho obídu. A to je hlavný dôvod neustále sa spomalujúcej hry a tiež rastúcich nákladov na golf. Na vine sú údajne výrobcovia loptičiek.

„Začnite u Titleist,“ vyzýva Nicklaus, podľa ktorého by USGA and R&A mali spoločne vrátiť vzdialenosti drajvov o 20 % späť niekam zhruba do poloviny 90. rokov. Obáva sa však, že práve firma Titleist bude proti tomu. „Titleist ovláda trh. Nechápem teda, prečo by mali byť proti tomu. Viem, že sú, ale nechápem to. Majú pravdepodobne ten najlepší produkt. Pokiaľ by ho urobili o 20 % kratší, aký rozdiel by to urobilo. Ich podiel na trhu sa nezmení. Stále budú dominantní v hre,“ tvrdí Nicklaus.

Nicklaus sa domnieva, že golf je jediným športom s tak dlhými vysielacími časmi aj dĺžkou jednotlivých kôl. Ich dĺžka už je údajne pre televízie neúnosná. Najmä pre mladých ľudí, ktorí nemajú toľko času nielen na sledovanie golfu, ale ani na samotné hranie, ktoré tak zaberie minimálne tri a pol hodiny času. „Bez mladých ľudí náš šport nebude rásť. Mladí chcú dnes okamžité uspokojenie,“ reagoval Nicklaus.

„Zlatý medveď“ si  vie predstaviť, že by sa hrali súťažné turnaje aj s loptičkami s rozdielnym ratingom. V praxi by to znamenalo, že rôzne ihriská by sa mohli hrať s rôznymi loptičkami. Napríklad s loptičkami vrátenými na rating 70 % by sa hralo na ihriskách znormovaných pre tieto loptičky. Hráči by pritom mohli hrať s loptičkami s ratingom 100 %, ale zohľadnilo by sa to na ich hendikepe. „Tým by odpadol ah problém so zastaralými ihriskami, ktoré už nie je možné predlžovať,“ dodal Nicklaus.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv