Neprehliadnite

Americká rošáda, DJ uvoľnil miesto svetového lídra Thomasovi

 

Po 64 týždňoch má svetový profesionálny golf nového vládcu. Američana Dustina Johnsona vystriedal v čele rebríčka jeho krajan Justin Thomas, ktorý dúfa, že prvú pozíciu udrží čo najdlhšie.

„Som pyšný na to, že som sa tam dostal. Ale podstatne dôležitejšie pre mňa je, ako dlho tam zostanem,“ reagoval Thomas po turnaji The Players Championship v Ponte Vedra Beach, kde obsadil delené 11. miesto a z druhé priečky v rebríčku poskočil po prvý raz v kariére na vrchol.

Do čela svetového rankingu mu pomohla vydarená vlaňajšia sezóna, v ktorej vyhral päť turnajov PGA Tour vrátane majoru US PGA Championship, pričom v spoľahlivých a vyrovnaných výkonoch pokračuje aj v tomto roku. V aktuálnej sezóne zatiaľ pridal jedno turnajové prvenstvo a vždy sa zmestil do Top 25.

„Chcem byť prvý vo svetovom rebríčku fakt dlho, pretože to znamená, že hrám lepšie ako všetci ostatní. A nie je to len chvíľková záležitosť,“ vysvetlil 25-ročný rodák z Kentucky, ktorý sa stal štvrtou najmladšou svetovou jednotkou v histórii. Rekordmanovi Tigerovi Woodsovi sa to podarilo vo veku 21 rokov, Rory McIlroy a Jordan Spieth mali v tom čase 22 rokov.

Johnson prezývaný DJ prišiel o golfový trón po ívente The Players Championship, ktorého záver sa mu nevydaril. V poslednom dejstve klesol z tretieho miesta na delené sedemnáste. V čele svetového rebríčka sa držal od vlaňajšieho februára,  najdlhšie od rekordmana Woodsa, ktorému sa to v rokoch 2005 až 2010 podarilo 281 týždňov v rade. Celkovo bol Woods jednotkou 683 týždňov.

Svetový golfový rebríček – Top 10 (k 13. máju 2018)
1. Justin Thomas (USA) 9,18, 2. Dustin Johnson (USA) 8,93, 3. Jordan Spieth (USA) 8,09, 4. Jon Rahm (Šp.) 8,07, 5. Justin Rose (Angl.) 7,34, 6. Rickie Fowler (USA) 6,96, 7. Jason Day (Austr.) 6,93, 8. Rory McIlroy (Sev. Ír.) 6,20, 9. Hideki Macujama (Jap.) 5,94, 10. Tommy Fleedwood (Angl.) 5,40.

-jj-

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv