Neprehliadnite

VIDEO/US Masters – 2. kolo: Američan Reed sa dostal do čela, Woods prešiel katom

 

Americký golfista Patrick Reed sa najlepšie vysporiadal s náročnými podmienkami druhého dňa na major turnaj US Masters, keď v polovici íventu v Auguste vedie so skóre -9. Do víkendových kôl prešiel aj bývalý prvý hráč sveta Tiger Woods, ale na krajana Reeda stráca trinásť úderov a je až štyridsiaty.

Reed, ktorý útočí na svoj prvý titul z majoru, vedie o dve rany pred Austrálčanom Marcom Leishmanom, tretí Henrik Stenson zo Švédska stráca tri rany. Na delenom štvrtom mieste figurujú so štyrmi ranami pod par spoločne Severný Ír Rory McIlroy a Američan Jordan Spieth, ktorý viedol po úvodno dejstve.

V piatok mal Reed tri vlny po troch birdie v rade, ktorými kompenzoval tri bogey. „Mám pocit, že loptičku kontrolujem a posielam, kam potrebujem. Disciplinovane som sa prvé dva dni držal stanoveného herného plánu, vďaka čomu môžem útočiť na ťažké pozície jamiek a nechybovať,“ povedal 27-ročný rodák zo San Antonia.

Šampión piatich turnajov na okruhu US PGA Reed bol doteraz na majoroch najlepšie druhý vlani na US PGA Championship. „Musíte veriť, že ste schopný vyhrať major, inak tu nemusíte ani byť. A ja verím, že s mojou hrou som schopný major turnaje vyhrávať,“ dodal líder.

Švornásobný víťaz US Masters Woods patril pri návrate do Augusty po zranení chrbta medzi favoritov, ale aj druhý deň skôr bojoval o pary. V piatkových veterných podmienkach utopil jednu loptičku a zahral len dve birdie. „Z týčka som hral dobre, ale tragicky železami. Nekontroloval som vzdialenosť, tvarovanie úderov ani rotáciu,“ vysvetlil s dávkou zdravej sebareflexie Woods.

S prestížnym turnajom v krásnom prostredí sa rozlúčil Španiel Sergio García, ktorý sa o postup pripravil prakticky už prvý deň. Stal sa tak desiatym obhajcom titulu zeleného saka v histórii, ktorý neprešiel katom. Počas víkendu už nezasiahne do turnaja ani jeden z bývalých víťazov Danny Willett z Anglicka.

US Masters po 2. kole:
Augusta National GC, Augusta, Georgia (USA), PAR: 72
/Dotácia turnaja: 11 mil. USD/
1. Patrick Reed (USA) 135/-9 (69+66), 2. Marc Leishman (Austr.) 137/-7 (70+67), 3. Henrik Stenson (Švéd.) 139/-5 (69+70), 4. Jordan Spieth (USA) 140/-4 (66+74) a Rory McIlroy (Sev. Ír.) 140/-4 (69+71), 6. Justin Thomas (USA) 141/-3 (74+67) a Dustin Johnson (USA) 141/-3 (73+68),….. 14. Matt Kuchar (USA) 143/-1, 18. Zach Johnson (USA) 0/142, 28. Jason Day (Austr.) 146/+2, 40. Adam Scott (Austr) 148/+4 a Tiger Woods (USA) 148/+4, 46. Phil Mickelson (USA) 149/+5

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv