Neprehliadnite

VIDEO/Open de Espaňa: Rahm ovládol turnaj v Madride, po prvý raz triumfoval doma

 

Španiel Jon Rahm len týždeň po sympatickom štvrtom mieste na major turnaji US Masters vyhral po prvý raz v kariére ívent z kalendára European Tour na domácej pôde.

Ra(h)mbo triumfoval na Open de Espaňa v Madride o dva údery pred írskym borcom Paulom Dunneom, ktorý do posledného hracieho dňa vstupoval ako líder.

Aktuálne štvrtý hráč svetového rebríčku Rahm však zvládol záverečné dejstvo o štyri rany lepšie ako ostrovný borec Dunne. Domáci hráč, ktorý je známy svojimi dlhým odpalmi, mal napokon celkové skóre -20 a stal sa šiestym španielskym víťazom na turnaji.

Pred ním to dokázali Antonio Garrido, Seve Ballesteros, Sergio García, Alvaro Quiros a Miguel Ángel Jiménez. „Byť v takej spoločnosti je pocta,“ reagoval čerstvý víťaz.

Dvadsaťtriročný Rahm získal na európskom okruhu tretí titul, ďalšie dva má z US PGA Tour. Je to tiež jeho premiérový domácí triumf v profesionálnej kariére, pričom predtým sa stal sedemkrát amatérskym národným šampiónom v rôznych vekových kategóriách.

„Keď som sa rozhodol sem ísť priamo z Augusty, nechcel som sa len zúčastniť a obísť si ihrisko, ale chcel som tento turnaj vyhrať. Byl posledný, ktorý mi chýbal,“ vysvetlil Rahm, ktorý bol svojho času svetovou amatérskou jedotkou.

„Bolo to však jedno z najnáročnejších nedeľných kôl, aké som kedy na víťazných turnajoch odohral. Diváci si to veľmi priali a ja som si to tiež veľmi želal. Cítil som tlak, stres, všetko mnohonásobne silnejšie. Priešiel som vlastne hlavne kvôli tým ľuďom a teší ma, sa mi to pre nich podarilo vyhrať,“ dodal Rahm.

Konečné výsledky turnaja Open de Espaňa nádjete tu:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv