Neprehliadnite

VIDEO/Mediheal Championship: Jessica Kordová útočila na víťazný poltucet, po dvoch rokoch sa však dočkala Lydia Ko

 

Americká golfistka českého pôvodu Jessica Kordová útočila počas víkendu na svoj šiesty titul na LPGA Tour, ale nakoniec sa v kalifornskom Daly City musela uspokojiť s „bronzovou“ priečkou. Dôvod na oslavy mala bývalá svetová jednotka Lydia Ko, ktorá na turnaji Mediheal Championship ovládla rozohrávku.

Dcéra niekdajšieho československého tenistu Petra Kordu predviedla vo finálovom dejstve svoj najhorší výkon z celého týždňa. Po úvodnom kole bola pritom na delenom prvom mieste, v polovici turnaja sa potom dokonca na najvyššej priečke osamostatnila. Po tretej „runde“ ale klesla na druhú pozíciu a ďalšie spomínané zhoršenie sa dostavilo v nedeľu.

Pred finálovým kolom strácala staršia zo sestier Kordových na vedúcu Lydiu Ko jediný úder. V nedeľu chcela byť trpezlivá a čakať na svoju šancu, pričom sa zdalo, že by mohla prísť. Novozélandská hráčka s juhokórejskými koreňmi totiž začala zle a po šiestich jamkách bola na skóre plus tri.

Lenže ani Jessice Kordovej sa príliš nedarilo. Napriek bogey na jednotke sa však ujala vedenia o jednu ranu, ktoré držala ešte po úvodnej deviatke. Na tej druhej sa však všetko otočilo. Kordová pokračovala v nepresvedčivom výkone a po ďalších troch bogey a jedinom birdie si došla pre výsledok 74/ +2. S celkovou  bilanciou -8 si pohoršila na delenú tretiu priečku.

Niekdajšia líderka svetového rankingu na svoj 15. titul na LPGA Tour čakala takmer dva roky. V záverečnom dejstve postupne herne napredovala a vďaka kvartetu berdíkov sa nakoniec dostala o ranu pod par. Novozélanďanka si tak polepšila na mínus dvanásť. Na okamžitý triumf to ale nestačilo. Dve birdie na záverečných dvoch jamkách na rovnaký výsledok posunuli tiež Austrálčanku Minjee Leeovú a muselo sa do play off.

Dvadsaťjedenročná Lydia Ko však hneď na prvej dodatočnej jamke, ktorou bola päťparová osemnástka zahrala metrovým patom ígl a rovnako starej súperke nestačilo na predĺženie súboja ani birdie. Takmer  vysnívaný albatross a víťazný pat v podaní Lydii Ko.

Konečné poradie turnaja Mediheal Championship nájdete tu:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv