Neprehliadnite

VIDEO/Houston Open: Poulter si zaistil účasť na US Masters na poslednú chvíľu

 

Anglický golfista Ian Poulter vyhral v rozstrele turnaj Houston Open a po prvý raz od roku 2012 zažil radosť z titulu. Vďaka svojmu tretiemu triumfu na US PGA Tour si na poslednú chvíľu zaistil účasť na US Masters, kde mal budúci týždeň pôvodne pracovať ako expert pre televíziu.

„Starý pes ešte žije,“ uviedol 42-ročný Poulter, ktorý v play-off zdolal hneď na prvej jamke Američana Beaua Hosslera, s ktorým sa delil o prvé miesto už po treťom kole.

Minulý týždeň sa Poulter dostal vo svetovom rebríčku na 51. miesto a jediná priečka mu chýbala k tomu, aby mohol hrať na US Masters o zelené sako. Práve preto vyrazil do Houstonu, kde potreboval zvíťaziť.

„V utorok ráno som sa rozhodol, že tu budem hrať. Bol to dobrý krok,“ konštatoval päťnásobný účastník Ryder Cupu. Ostrovný borec dúfa, že touto výhrou sa vrátil tiež do pozornost kapitána európskeho tímu výběru Thomase Björna pred jesenným súbojom s tímom USA v Paríži.

Poulter pritom Houston Open nezačal nijako oslnivo, v prvom kole zahral jednu ranu nad par. „Ten predchádzajúci týždeň dosť bolel. Prišiel som unavený, vo štvrtok som bol frustrovaný. Nehral som nič-moc a zabalil si veci s tým, že v piatok poletím domo,“ priznal Poulter.

Druhé kolo však anglický golfista zvládol o deväť úderov lepšie a vrátil sa do hry. Po treťom dni už sa delil o vedenie. Nakoniec si niekdajší piaty hráč sveta odviezol prémiu 1,26 milióna dolárov pre víťaza a vo svetovom rebríčku poskočil na 29. miesto.

Konečné výsledky turnajaHouston Open nájdete tu:

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv