Neprehliadnite

US Masters: Divákov zabával v Auguste aj hasič Parziale, na tréning s Woodsom nezabudne

 

S golfovými hviezdami na US Masters si meria sily aj 30-ročný hasič Matt Parziale, ktorý si kvôli účasti na slávnom turnaji musel vziať v práci voľno. Aj keď sa po 1. kole delí o predposledné miesto s vlaňajším šampiónom Sergiom Garcíom zo Španielska a je jasné, že neprejde katom, zážitky z Augusta National mu už nikto nevezme.

Parziale si už v stredu zahral tréningových deväť jamiek so svojim golfovým hrdinou Tigerom Woodsom. „Je to skvelé zahrať si tu. Ale frustrujúce je, že som hral tak zle,” posťažoval sa Parziale po úvodnom kole, na ktoré potreboval deväť úderov nad par ihriska.

„Už za sebou pár nevydarených kôl mám, toto je len ďalšie. Nie je to však koniec sveta. Zajtra sa zase zobudíme, teda aspoň dúfam,“ dodal s patričou dávkou humoru Parziale.

Hasič z Brocktonu v štáte Massachusetts sa kvalifikoval na US Masters vďaka vlaňajšiemu triumfu na americkom podujatí Mid-Amateur Championship určenom pre amatérov nad 25 rokov. Pozvánka mu prišla na Štedrý deň. „Dostal som ten najlepší vianočný darček,“ pochválil sa vtedy Parziale na sociálnej sieti.

Po vysokej škole sa Parziale junior venoval golfu profesionálne, ale nedarilo sa mu tak, aby si zarobil na živobytie. Preto sa vydal po stopách svojho otca a stal sa hasičom. Vic Parziale medzitým odišiel do dôchodku a synovi teraz pomáha ako kedík.

Aj ako amatér sa Parziale venuje golfu naplno, komplikácie pre neho bývajú dlhé zmeny. Nezriedka sa stává, že na turnaj dorazí len po niekoľkých hodinách spánku alebo rovno zo služby. Pri dlhších cestách musí žiadať kolegov, aby za neho vzali službu.

Napriek tomu sa mu darí predvádzať také výkony, že sa dostal na US Masters a také na októbrový amatérsky šampionát USA v Pebble Beach. V tom čase sa mal síce ženiť, ale potom, čo sa kvalifikoval, tak so svojou snúbenicou Alison svadbu odložili.

V Auguste si ešte pred začiatkom turnaja Parziale vyslúžil po spoločnom tréningu s Woodsom od niekdajšej svetovej jednotky slová uznania. „Hrá dobre. Je to ohromný chlapík. To, že denne riskuje život a k tomu ešte tu predvádza také výkony, je úžasné,“ povedal víťaz 14 majorov, ktorý po prvom dejstve delil 29. miesto.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv