Neprehliadnite

US Masters – 1. kolo: Woods pri návrate zahral jednu ranu nad par, na čele sú Finau a Spieth

 


Americký golfista Tiger Woods hľadal pri svojom návrate na US Masters rytmus, ale vďaka zlepšenému záveru obišiel prvé kolo úvodného majoru sezóny s úderom nad par. Po nekompletnom úvodnom dejstve figuruje na chvoste tretej desiatky, pričom na vedúce duo krajanov – Jordan Spieth a Tony Finau stráca päť úderov.

Bývalý prvý hráč sveta chýbal v Auguste kvôli problémom s chrbtom v minulých dvoch ročníkoch, tento rok pricestoval po dlhej dobe fit a ako jeden z favoritov.

Na troch turnajoch pred US Masters skončil Woods dvanásty, druhý a piaty. Štvornásobný držiteľ zeleného saka mal vo štvrtok v skórkarte tri berdíky a štyri bogey.

Šampióna štrnástich major turnajov vítal pri návrate na US Masters hustý dav fanúšikov. Američan však prekvapujúco ani raz neskóroval na päťparoch, na ktorých v minulosti získaval.

Po dvanástich jamkách bol na skóre +3, ale s birdie na štrnástke a šestnástke, po ktorých následovali búrlivé ovácie, deň relatívne zachránil.

„Na to, ako som hral relatívne dobre, tak som neskóroval,“ zhodnotil Woods úvodný deň turnaja pre zámorské médiá. „Triafal som loptičku lepšie, než hovorí moja skórkarta. Päťpary som ale odohral slabo, neskóroval som tam, preto je výsledok nad par.“

Čierny deň prežil Sergio García. Španiel sa pripravil o možnosť pomýšlať na obhajobu titulu potom, čo na päťparovej šestnástej jamke poslal loptičku päťkrát do vody a zapísal 13 rán! Vyrovnal tak najvyšší počet úderov na jednej jamke v Auguste.

Najlepšie zvládli úvodne dejstvo domáci borci Finau a Spieth, ktorí potrebovali na zdolanie ihriska 68 úderov, respektíve štyri rany pod par. Hneď v tesnom závese so stratou jednej rany sa nachádza sedem hráčov vrátane Henrika Stensona, Matta Kuchara a Roryho McIlroya.

Diváci si za osobnú účasť na US Masters museli priplatiť, vstupenky sú tento rok najdrahšie v histórii. Pokiaľ mali fanúšikovia šťastie a vyhrali v lotérii možnosť nákupu vstupeniek, vyšiel ich “tiket” na celý turnajový týždeň na 375 dolárov (306 eur). V prípade nákupu u predajcov potom cena rovnakej vstupenky vyletela na 6000 dolárov (4894 eur).

US Masters
Augusta National GC, Augusta, Georgia (USA), PAR: 72
/Dotácia turnaja: 11 mil. USD/
1. Tony Finau (USA) 68/-4 a Jordan Spieth (USA) 68/-4, 3. Henrik Stenson (Švéd.) 69/-3, Charley Hoffman (USA) 69/-3, Patrick Reed (USA) 69/-3, Adam Hadwin (Kan.) 69/-3, Li Haotong (Čína) 69/-3, Matt Kuchar (USA) 69/-3 a Rory McIlroy (Sev. Ír.) 69/-3, 10. Bernd Wiesberger (Rak.) 70/-2, Zach Johnson (USA) 70/-2, Marcus Leishman (Austr.) 70/-2, a Phil Mickelson (USA) 70/-2,…..29. Tiger Woods (USA) 73/+1

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv