Neprehliadnite

Lalla Meryem Cup: Spilková smeruje do Maroka za obhajobou historického titulu na LET

 

Česká golfistka Klára Spilková sa po roku od premiérového triumfu na Ladies European Tour (LET) vracia na miesto činu. Dvadsaťtriročná profesionálka sa od štvrtka do nedele bude snažiť na turnaji Lalla Meryem Cup v Rabate nadviazať na vlaňajší historický titul. Na severe Afriky by do turnaja mala zasiahnuť aj ďalšia Češka – Šideri Váňová.

Mimochodom, na rovnako turnaji – Lalla Meryem Cup, ale pred siedmimi rokmi v marockom Agadire, získala pre slovenský golf historický titul Zuzana Kamasová.  „Nemôžem uveriť, že je to už rok. Pripadá mi to ako pred pár týždňami,“ uviedla Spilková na svojom oficiálnom webe.

Spilková vo svojej siedmej sezóne na LET skončila v celoročnom hodnotení štvrtá a vďaka tomu si v tejto sezóne napríklad vyskúša po prvý raz major ívent US Open. „Vlaňajšiu trofej z Maroka som si nijako špeciálne neprezerala, ale pozerala som sa na fotky. Sama som zvedavá, ako mi to v Maroku zase pôjde,“ dodala česká golfová jednotka.

Preriedený kalendár LET nedovoľuje hráčkam dostať sa do optimálneho herného tempa, takže každý turnaj je vlastne novým začiatkom. „Rozohráte sa na jednom turnaji, nasleduje prestávka a potom sa na ďalšom zase vraciate do tempa,“ vysvetlila Spilková pred marockým turnajom na ihrisku Royal Golf Dar Es Salam.

Nežiaducu a neplánovane dlhú jarnú pauzu si Spilková spestrila tréningom aj odpočinkom v Thajsku, kam zobrala aj svojho trénera Lukáša Martinca. „Prešli sme si celú moju hru,“ povedala česká hráčka, ktorá má istú kartu na LET aj pre budúcu sezónu: „Môžem sa tak lepšie koncentrovať a nemusím byť nervózna.“

Do Rabatu cestovala členka globálneho tímu KPMG a Czech Golf Teamu s pokojom, ktorý jej priniesli úvodné tohtoročné výsledky. Vo februári skončila dvanásta v Canberre a týždeň pred odletom do Maroka obsadila desiatu priečku na turnaji druhej európskej túre LET Access Series vo Francúzsku.

„Finálové kolo vo Francúzsku bolo kvôli silnému vetru zrušené. Nepanovali dobré podmienky. Hrali sme vo víchrici dosť dlho, než okolo nás začali na ferveje padať stromy. Na dvanástej jamke počujem za sebou divný zvuk a už to bolo. Potom zasiahli rozhodcovia a vyhlásili predčasný koniec,“ opísala Spilková.


-jj-

 

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv