Neprehliadnite

European Tour smeruje do Saudskej Arábie!

 

Najvyššia európska profesionálna túra golfistov expanduje do nečakaných destinácií. Od roku 2019 sa bude European Tour hrať tiež v Saudskej Arábii. Ozdobou premiérového ročníka íventu v Royal Greens Golf and Country Clube bude aktuálny líder svetového rebríčka Dustin Johnson z USA.

Európski golfisti sa v posledných rokoch čoraz menej a menej ukazujú na „domácej“ európskej pôde. European Tour hľadá strategických partnerov a organizátorov, ktorí utiahnu narastajúce finančný nároky na organizovanie špičkových turnajov.

V prípade Saudskej Arábie nehrajú rozhodujúcu rolu športová atmosféra a podpora golfových fanúšikov, ale finančné prostriedky a propagácia regiónu. Na Arabskom polostrove v juhozápadnej Ázii sa bude hrať od 31. januára do 3. februára.

Ázijskí organizátori už teraz zháňajú svetové esá, ktoré by dokázali na turnaj pritiahnuť. V hre sú okrem spomínaného zámorského experta na dlhé odpaly DJ-a aj ďalší Američan Patrick Reed alebo o účasť v Ryder Cupe bojujúci Paul Casey z Anglicka.

V aktuálnej sezóne je na programe 26 turnajov vrátane majorov mimo územia európskeho kontinentu, teda nadpolovičná väčšina všetkých akcií organizovaných pod hlavičkou European Tour. Všetko nasvedčuje tomu, že európska túra už bude odkazovať len na názov okruhu. Za turnajmi totiž musia hráči cestovať čoraz väčšie vzdialenosti.

-jj-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv