Neprehliadnite

Severoírska Rorymánia? The Open 2019 bude atakovať historický rekord!

 

Jubilejný 150. ročník British Open sa síce uskutoční v posvätnom St. Andrews, ale významný medzník v histórii tretieho mužského majoru sa očakáva už o dva roky skôr. Prestížny turnaj s dotáciou prevyšujúcou 10 miliónov USD sa totiž bude konať v severoírskom Royal Portrushi, kde očakávajú najvyššiu divácku návštevu v histórii.

Jedným z dôvodov značného diváckeho záujmu bude aj prítomnosť hviezdneho Severného Íra Roryho McIlroya, ktorý nemá zase tak často možnosť hrať major ívent na domácej pôde. Podľa ostrovných médií sa dokonca organizátori pripravujú  po prvý raz v 158-ročnej histórii  na denný divácky limit.

Odhaduje sa, že limit bude 50.000 divákov na deň, čo vysvetľuje aj fakt, že British Open sa do Severného Írska vráti po bradatých 70 rokoch. Denná divácka návšteva na najstaršom major turnaji na svete sa pravidelne pohybuje okolo 40.000 osôb. V roku 2014, keď v Hoylake triumfoval práve McIlroy, prešlo bránami posledného kola 42.000 ľudí.

Severoírski organizátori nechcú ponechať nič na náhodu. Napokon pomáhajú im aj štatistické ukazovatele z minulých rokov. V roku 2012 sa napríklad na rovnakom mieste hralo Irish Open v rámci European Tour a na turnaji si vtedy našlo cestu viac ako 130.000 fanúšikov.

Pri vlaňajšom prvenstve Jordana Spietha prešiel bránami Royal Birkdale rekordný počet divákov pre The Open hranom na anglickej pôde (235.000 osôb). Bola to tretia najväčšia návšteva v histórii po British Open v škótskom St. Andrews v roku 2000 (239.000) a pred tromi rokmi (237.000).

-jj-

 

 

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv