Neprehliadnite

Českí bratia vyhlásili vojnu golfovým predsudkom, spustili nový projekt

 

Zabudnite na klišé, že golf je nezaujímavý, že je športom zbohatlíkov a zlodejov. Česká golfová federácia (ČGF) chce definitívne zmeniť predsudky a negatívne prirovnania verejnosti voči zelenej hre s bielou loptičkou. V tejto súvislosti spustila projekt „Zabávaj sa golfom“.

„Chceme ukázať golf ako pekný, príjemný a zdravý šport, aby sa odbúravali klišé, ktoré sú naň naviazané, a stal sa silným rekreačným aj výkonnostným športom,“ povedal pri predstavení projektu Zdeněk Kodejš, prezident ČGF: „My sa golfom zabávame už dlho. Vieme, že nie je elitársky, snobský, ani nezaujímavý, ale že to je presne naopak.“

Internetová stránka www.bavsegolfem.cz ponúkne pre začiatočníkov aj skúsených hráčov na jednom mieste všetko dôležité. Kde sa nachádza najbližšie golfové ihrisko, ako sa tam dostať, koľko bude hra stáť alebo aké zaujímavé či náborové akcie kluby ponúkajú. Prihlásený užívateľ v profile môže sledovať, ako sa jeho schopnosti a kvalita hry zlepšujú.

Jedným z nových sloganov u našich západných susedov je „Golf zdvíha zo stoličky“ a dôležitým faktorom je, že národná federácia platformu spustila v spolupráci s golfovými klubmi, ihriskami, trénermi a s ďalšími subjektmi. „Využijeme skúsenosti predchádzajúcich projektov. Nebude to revolúcia, ale evolúcia. Golf sa totiž dá hrať v akomkoľvek veku aj postavení,“ uviedol Kodejš.

Zbaviť sa nálepky „hriešneho“ športu chce golf postupne. „Platforma bude pôsobiť dlhodobo a pracovať s podvedomím,“ naznačil projektový manažér Tomáš Přikryl. Ďalšou cestou je už bežiaci projekt „So školou na golf.“ „S deťmi pôjdu na golf ich otcovia aj dedovia a verím, že aj oni si to radi vyskúšajú, aby mohli deťom konkurovať,“ dodal Kodejš.

Medzi širokú verejnosť sa má projekt „Zabávaj sa golfom“ rozšíriť za pomoci sociálnych sietí. „Ako sa nám ich podarí rozhýbať, to je otázka, ale na ihriskách pracuje množstvo mladých a ich priatelia sú cieľovou skupinou,“ poznamenal Juraj Werner, viceprezident ČGF: „Dôležité je ukázať, že golf hrajú bežní ľudia a nie prehistorické zvieratá.“

Na začiatku predchádzajúcich projektov si golfisti dávali za cieľ zvýšenie základne na 100.000 hráčov a stavali rôzne vzdušné zámky. Tentoraz hovoria skromnejšie. „Hlavne aby boli ľudia spokojní, že našli novou zábavu. Nie je potrebné sa naháňať za výsledkami, ale zahrať si s kamarátmi, i to je hlavný cieľ. Golf môže ľudí aj vychovávať,“ zdôraznil Kodejš.

„Mainstreamovému“ golfu môže prospieť pripravovaná revolučná zmena pravidiel, ktorá má hru zjednodušiť a zrýchliť. „Golf musí byť dostupný pre všetkých, až potom sa z neho môže stať rodinný šport,“ doplnil Kodejš.

V Českej republike je aktuálne 106 golfových ihrísk, pričom podľa štúdie spoločnosti KPMG z roku 2016 prosperovala len desatina z nich. Momentálne národná federácia eviduje 55.000  registrovaných golfistov. Medzi špičky patria víťazka turnaja série LET Klára Spilková a mužskou jednotkou je v súčasnosti účastník Challenge Tour Stanislav Matuš.

-jj-

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv