Neprehliadnite

Ženy dostali zelenú aj v Royal Aberdeen

 

Šiesty najstarší golfový klub na svete bol jedným z posledných tradičných klubov vo Veľkej Británii, ktorý ešte vo svojich radoch nemal ženy. Tento zákaz už po novom neplatí. Bývalé hostiteľské miesto Scottish Open sa tak pripája ku klubom v St. Andrews, Royal Troon alebo Royal St. George, ktoré si právo na ženske členstvo odhlasovali nedávno.

Hlasovanie bolo absolútne jednoznačné. V prospech prijatia nového reglementu umožňujúceho získať ženám členstvo v Royal Aberdeen sa vyslovilo 97% percent členov oprávnených hlasovať. Zostávajúce 3% percenta bola proti.

„Som členom 43 rokov a som rád, že som sa dožil tohto momentu. Ukázali sme, že nám na ženách záleží a že ich považujeme za seberovné. Hlasovanie trvalo skutočne len chvíľu a o jeho kladnom výsledku som nemal najmenšie pochybnosti,“ povedal Ronnie MacAskill.

Kráľovské ihrisko v Aberdeene sa tak môže uchádzať o organizovanie významných turnajov. „Chceli by sme usporiadať Scottish Open buď už na budúci rok, alebo najneskôr v roku 2020. Naše dlhodobejšie ambície smerujú k The Open, ale to je pred nami ešte dlhá cesta,“ dodal prezident Royal Aberdeen.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv