Neprehliadnite

VIDEO: Golfový odpal na Mesiaci oslavoval výročie

 

Prvý februárový pondelok uplynulo presne 47 rokov odvtedy, čo astronaut Alan B. Shepard odpálil na Mesiaci loptičku golfovou palicou. Jeho úder vtedy zachytili aj kamery. Pre ľudstvo bol zrejme významnejší let Apolla 11 na čele s Nielom Armstrongom, pre golfistov bola však nemenej významná cesta Apolla 14 a jeho astronauta Alana B. Sheparda.

Shepard si sebou do skafandru vzal dve loptičky a tiež šestku železo od firmy Wilson Staff. Jeho zámer bol veľkým prekvapením aj pre zamestnancov v centrále NASA, ktorí neveriacky sledovali obrazovky a dumali nad tým, čo Shepard pripravuje. „V ľavej ruke mám malú bielu guličku, ktorú poznajú milióny Američanov. Chystám sa skúsiť odpáliť ranu z mesačného piesku,“ vysvetlil do vysielačky pred odpalom Alan B. Shepard.

Odborníci spočítali, že druhá rana šestkou železom merala 300 yardov (274 m) a vzduchom letela 35 sekúnd. Tento odpal sa nezmazateľne zapísal do vesmírnej aj golfové histórie. Alan B. Shepard zomrel vo veku 74 rokov v roku 1998. Jeho golfová palica je vystavená v múzeu USGA v New Jersey.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv