Neprehliadnite

Štedrá US PGA Tour, v tejto sezóne rozdelí rekordné čiastky

 

Jedným z hlavných predsavzatí Jaya Monahana pri nástupe do funkcie šéfa US PGA Tour bolo navýšenie finančných odmien na všetkých turnajoch. Zatiaľ sa mu darí tento plán plniť, ale kam až môžu narásť prize money na turnajoch?

Vlani organizovala americká PGA Tour 44 turnajov započítavaných do rebríčka Fedex Cupu plus štyri v rámci Playoffs Fedex Cup. Celkovo teda 48 oficiálnych íventov vrátane štyroch majorov a série World Golf Championship.

V základnej časti sezóny 2016/2017 sa medzi hráčov rozdelilo 309,760.010 USD. Lenže ani to vedeniu US PGA Tour nestačí. Vlani bol najlepšie dotovaným turnajom major US Open. Na Erin Hills sa hralo o 12 miliónov USD. Tento rok to budú rovnaké peniaze, o ktoré sa bude hrať v Shinnecocks Hills Golf Clube.

Celkový sezónny koláč je teraz podstatne bohatší. V sezóne 2017/2018 síce vypadol jeden z turnajov (pozn. Puerto Rico Open sa hrá jako charitatívny ívent), na aj napriek tomu sa prize money zvýšily. Na 43 turnajoch bez Playoffs si hráči rozdelia 321,050.000 USD, čo je v porovnaní s predchádzajúcim rokom nárast 11 miliónov USD.

Na vyššie odmeny sa môžu profesionálni golfisti tešiť aj počas štyroch eliminačných turnajov Playoffs Fedex Cupu. Vlani si medzi seba rozdelili čiastku 35 miliónov USD, tento rok sa pridalo 250.000 USD na každom turnaji, teda celkovo rovný milión. A k tomu nesmieme zabudnúť pripočítať rozprávkovú čiastku 10 miliónov dolárov pre celkového šampióna Fedex Cupu.

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv