Neprehliadnite

John Daly sa nepolepší, opäť predáva historickú trofej zo St. Andrews

 

Americký golfový búrlivák a bohém John Daly sa rozhodol po druhý raz v priebehu dvoch rokov, že vloží do aukcie víťaznú trofej z major turnaja British Open 1995, ktorý sa konal v posvätnom St. Andrews.

Daly sa stal prekvapujúcim šampiónom The Open 1995. Na slávnom škótskom ihrisku v St. Andrews zdolal v dramatickej koncovke play-off Taliana Costantina Roccu a zdvihol nad hlavu Klaretový džbán. Práve trofej za víťazné The Open sa stala predmetom kontroverzných debát. Originál, ktorý hráčovi prináleží len rok po triumfu už dávno Daly odovzdal direktoriátu turnaja, ale zakúpil si jeho vernú kópiu.

Vo svojom vlastníctve si slávnu trofej držal Daly nepretržite až do roku 2016. Vtedy sa objavila v ponuke aukčnej spoločnosti Green Jacket Auctions. Nakoniec však k predaju džbánu nedošlo a Daly po niekoľkých dňoch ponuku stiahol, pretože pôvodná čiastka stúpla „len“ o 10.000 USD. „Dohodli sme sa so zástupcami Johna Dalyho, že trofej z našej ponuky stiahneme a umiestime do múzea v St. Andrews. Preto nás prekvapila nová ponuka u konkurencie,“ stojí vo vyhlásení Green Jacket Auction.

Len nedávno sa totiž  Dalyho víťazný pohár zo St. Andrews objavil na stránkach slávnej aukčnej siene Heritage. Cenová ponuka začínala na 28.000 USD, ale podľa vedenia Heritage by sa cena mala vyšplhať nad 100.000 USD. Dražba bude prebiehať do 24. februára.

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv