Neprehliadnite

VIDEO/Farmers Insurance Open: Woods fanúšikov nesklamal, vrátil sa 23. miestom, o titule rozhodne pondelkové play-off

 

Bývalý dlhoročný líder svetového rebríčka Tiger Woods obsadil pri návrate na US PGA Tour po roku 23. miesto na turnaji Farmers Insurance Open v La Jolle pri San Diegu. Víťaza podujatia určilo až odložené pondelkové play-off, v ktorom Austrálčan Jason Day zdolal Švéda Alexa Noréna.

Štyridsaťdvaročný Woods hral v Kalifornii po prvý raz od vlaňajšieho februára, keď  kvôli bolestiam chrbta odstúpil už po prvom kole z turnaja European Tour v Dubaji. V apríli sa potom podrobil už štvrtej operácii chrbta.

V San Diegu prešiel 14-násobný šampión turnajov kategórie major tesne katom, čo sa mu podarilo po dva a pol roku. Turnaj zakončil s výsledkom -3, pričom v záverečnom dejstve poskočil v konečnom poradí o šestnásť miest.

„Myslím, že sa mi celý týždeň celkom darilo,“ uviedol Woods, ktorý skončil sedem úderov za najlepšou trojicou. „Na výsledky som sa tu dosť natrápil. Nebolo to nič jednoduché, žiadny odpal doprostred, potom presun na grín a dvoma patmi do jamky. Bol to veľký boj,“ dodal americký golfista, ktorý si pochvaľoval, že turnaj absolvoval bez bolesti.

Tak, či onak Woods v La Jolle opäť pripomínal rockovú hviezdu. Stovky divákov reagovali na každé jeho gesto, tŕpli pri nevydarenom odpale, jasali po exkluzívnej prihrávke k jamke. Nič  na tom nemenil ani fakt, že Tiger na turnaji Farmers Insurance Open po dvoch kolách nebojoval o predné priečky, ale „len“ o postup do finálových kôl. Ikona svetového golfu je späť.

Woods nakoniec po prvý raz po dva a pol roku prešiel na turnaji okruhu PGA Tour katom a svojim fanúšikom nachystal skvostnú drámu, keď o postupe rozhodol na poslednej jamke druhého kola, kde musel bezpodmienečne skórovať. A ostro sledovaný americký borec zo zvládol.

Tiger mal problém trafiť po úvodnom odpale fervej a ešte deväť jamiek pred koncom druhého kola to na postup nevypadalo. V závere ale víťaz 79 turnajov na US PGA Tour ukázal kvality predovšetkým pri hre okolo grínu a zachránil sa. „Pár rokov som bol mimo a stále sa ešte len rozbieham. Potrebujem ešte obísť veľa kôl,“ dodal Woods.

Po štyroch dejstvách malo rovnaké skóre 10 úderov pod par trio hráčov – Day, Norén a Američan Ryan Palmer, ktorých čakalo play-off. Hneď na prvej dodatočnej jamke odpadol Palmer, ale víťaza neurčili ani ďalšie štyri jamky. Po piatich jamkách prerušila rozstrel tma, play-off bude pokračovať  v pondelok od 19:00 SEČ.

 

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv