Neprehliadnite

Spilková sa napokon rozhodla pre Austráliu

 

Len po druhý raz v kariére odštartuje Klára Spilková svoju sezónu v Austrálii. V piatok tak vyrazí na cestu k protinožcom, kde má v pláne odohrať dva turnaje Ladies European Tour (LET) a tiež skúsiť šťastie v kvalifikácii na ISPS Handa Women’s Australian Open zo série LPGA.

Spilková začala novú sezónu u protinožcov aj pred dvoma rokmi. Vtedy ale na RACV Ladies Masters neprešla katom. Tento rok sa tak pokúsi napraviť si svoju austrálsku reputáciu, a to hneď v troch prípadoch.

Najskôr sa na budúci týždeň zúčastní na Oates Vic Open, kde sa bude hrať na ihrisku 13th Beach Golf Links. Hneď v ďalšom týždni sa potom predstaví na Actewagl Canberra Classic, dejiskom bude kráľovský golfový klub v Canberre.

Ladies European Tour si síce následne urobí u protinožcov na týždeň pauzu, ale to len kvôli tomu, aby sa mohol uskutočniť tradičný Women’s Australian Open. Ten bol dlho aj súčasťou LET, ale od roku 2012 ho organizuje LPGA.

Spilková si ho však aj napriek tomu chce zahrať, čo znamená, že musí prejsť kvalifikačným sitom. Kvalifikácia je na programe v utorok 13. februára. Pokiaľ v nej uspeje, zahrá si turnaj s prize money 1,3 milióna dolárov. Pokiaľ nie, vráti sa domov. Ďalšie austrálske turnaje už hrať nebude.

“Ešte je prihlásená do Maroka, zvyšok programu je zatiaľ otázny,” potvrdila Spilkovej asistentka Monika Dvořáková s tým, že česká profesionálka samozrejme plánuje obhajobu historického titulu na Lalla Meryem Cupu v polovici apríla.

Aký bude ďalší program série LET, na ktorú vo vlaňajšej kvalifikačnej Q-school získala kartu aj ďalšia Češka Šideri Váňová, je zatiaľ vo hviezdach. Spilková však ide do sezóny ako jedna z favoritiek, napokon vlani skončila v rebríčku príjmov “Order of Merit” na skvelom štvrtom mieste.


-jj-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv