Neprehliadnite

Nový svetový rekord v najrýchlejšie odohranej päťparovej jamke

 

Mladík Steve Jeffs ide proti spoločenským trendom. Zatiaľ čo golf trápia problémy s pomalým tempom hry, on po ihrisku doslova lieta. A to tak rýchlo, že sa mu podarilo zapísať do Guinnessovej knihy rekordov ako hráčovi, ktorý zahral päťparovú jamku najrýchlejšie zo všetkých (1:50 min.).

Asi sa právom pýtate, ako je možné niečo podobné vlastne zistiť a overiť. Sú tu však jasné pravidlá, ktoré keď splníte a na svoj pokus si objednáte dozor z „Guinessovej knihy rekordov“, môžete svetový rekord pokoriť.

Základným pravidlom je, že jamka musí mať minimálne 500 yardov (457 m). Jeffs zvolil jednotku v Tiverton Golf Clube, ktorá sa k podobnému pokusu priamo ponúka. Nie tam príliš veľa nástrah, je rovná a dĺžkovo tak akurát.

Ďalej je potrebné mať na začiatku aj na konci pokusu vo vaku stále rovnaký počet palíc, takže nie je možné tie, čo už nebudete potrebovať, zahadzovať a ku grínu dobehnúť len s paterom v ruke. Prirodzene, chcete aj nutnú dávku šťastia, aby vaše údery v daný okamžik skončili tam, kde majú.

Jeffs mohol dokonca použiť vozík, ale odmietol to, pretože viac veril svojmu behu. Doterajší rekord z roku 2005 zdolal 31-ročný britský golfita o necelé dve sekundy, a keď sa na gríne dozvedel víťazný čas, mohol začať zaslúžene osláviť.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv