Neprehliadnite

EurAsia Cup 2018: Po prvom dni majú navrch domáci, Ázia prekvapila Európu

 


Pred dvoma rokmi utŕžili veľký debakel, tento rok sú ale rozhodnutí klásť väčší odpor. Ázijskí golfisti vstúpili v Malajzii skvele do tretieho ročníku EurAsia Cupu, keď po úvodnom dni vedú nad starým kontinentom 3,5:2,5. Hlavným hviezdam sa vo fourbaloch vôbec nedarilo. A to na oboch stranách.

Najväčšie prehry, a to v pomere 5&4, si totiž na strane Európy pripísali švédsky goflista Henrik Stenson a jeho francúzsky kolega Alexander Lévy. Na ázijskej strane to boli zase indickí borci Anirban Lahiri a SSP Chawrasia. Ostatné súboje už boli vyrovnanejšie.

Víťazný návrat do európskeho tímu si pripísal Paul Casey, ktorý spoločne s Tommym Fleetwoodom zdolali ďalšiu silnú ázijskú dvojicu Byeong Hun An, Kiradech Aphibarnrat s prehľadom 4&3. Mimochodom, v USA žijúci Angličan Casey sa vrátil v tejto sezóne na European Tour, aby mal reálnejšiu šancu dostať sa rydercupového tímu.

„Je to skvelý pocit. Milujem jamkovku, predovšetkým keď je vašim partnerom Tommy Fleetwood. Hrali sme skvelý golf, ale Ázijčania tiež. Som nadšený, že sme získali bod, pretože to bude náročný týždeň,“ uviedol Casey.

Ten spoločne s Fleetwoodom získali prvý bod tohtotormého EurAsia Cupu, keď ešte po desiatich jamkách nerozhodný duel získali na svoju stranu veľmi rýchlo ziskom jamiek 11, 12, 14 a 15. To bola však na dlhšiu dobu labutia pieseň zo strany európskeho tímu.

Následujúce tri fourbaly pre seba totiž v Malajzii získali domáci Azijati, avšak napriek tomu všetko smerovalo k priebežnej remíze. Druhý bod Európy totiž získali Angličania Ross Fisher s Tyrrellom Hattonom a aj v posledne hranom dueli si išli pre víťazstvo hostia.

Na vôbec poslednej jamke hracieho dňa ale zahral Číňan Haotong Li, hrajúci s Nicholasom Fungom, birdie a za päť minút dvanásť vypolil duel proti rakúsko-španielskej dvojici Bernard Wiesberger – Rafael Cabrera-Bello.

„Bol to skutočne náročný zápas. Oni hrali dobre, rovnako tak my. Preťahovali sme sa o to. Nakoniec z toho bola len deľba bodov, hoci sme samozrejme chceli pre Európu vyhrať. Máme ale aspoň pol bodu,“ zhodnotil realitu Cabrera-Bello.

Zloženie tímov na EurAsia Cupe 2018
/ÁZIA/
Gavin Green (Malaj.), S.S.P. Chawrasia (Ind.), Phachara Khongwatmai (Thaj.), Poom Saksansin (Thaj.), Juta Ikeda (Jap.), Li Hao-Tong (Čímna), Kiradech Aphibarnrat (Thaj.), Anirban Lahiri (Ind.), Hideto Tanihara (Jap.), Sunghoon Kang (Kór. rep.), Byonghun An (Kór. rep.), Nicholas Fung (Malaj.)

/EURÓPA/
Rafael Cabrera-Bello (Šp.), Paul Casey (Angl.), Paul Dunne (Ír.), Ross Fisher (Angl.), Matthew Fitzpatrick (Angl.), Tommy Fleetwood (Angl.), Tyrrell Hatton (Angl.), Alexander Lévy (Fr.), Alex Norén (Švéd.), Thomas Pieters (Belg.), Henrik Stenson (Švéd.), Bernd Wiesberger (Rak.)

Výsledky 3. ročníka EurAsia Cupu:
/1. deň – fourbally/
Ázia – Európa 3,5: 2,5
Flettwood/Casey – Byonghun An/Aphibarnrat 4&3, Tanihara/Khongwatmai – Noren/Dunne 2 jamky, Kang/Saksansin – Stenson/Levy 5&4, Fung/Li Hao-Tong – Wiesberger/Cabrera-Bello 0,5:0,5, Fisher/Hatton – Lahiri/Chawrasia 5&4

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv