Neprehliadnite

EurAsia Cup 2018: Ázia tesne vedie aj po druhom dni, rozhodne sa v nedelňajších singloch

 

Tím Ázie pôjde do nedelňajších singlov s náskokom jedného bodu na Európu potom, čo na EurAsia Cupe v Malajzii zaznamenal silný sobotňajší finiš. Pre záverečnými dvojhrami vedie ázijský kontinent 6,5:5,5.

Európa si po piaktových fourbaloch brúsila zuby na to, že druhý deň ázijský tím zdolá a prevezme vedenie. A zo začiatku tomu aj všetko nasvedčovalo.

Prvé dva sobotňajšie súboje vyhrala a viedla po nich o bod. To keď Angličan Tommy Fleetwood so Švédom Henrikom Stensonom porazili indický pár SSP Chawrasia a Anirban Lahiri 3&2.

Potom doniesli do klubovne bod tiež anglickí borci Paul Casey s Tyrrellom Hattonom, ktorí prehrali Kiradecha Aphibarnrata a Byeonga Hun Ana 2&1. Európska dvojica si tak pripísala už druhý úspech.

Následne sa ale zrodilo prvé ázijské víťazstvo dňa. O vedenie pričli hráči zo starého kontinentu potom, čo nasledujôci „match“ prehrala španielsko-francúzska dvojica Rafael Cabrera-Bello a Alexander Lévy o jednu jamku s maljazijsko-japonským duom Gavin Green a Juta Ikeda.

Pohodlným víťazstvom 3&2 potom kontrovala európska dvojica – Angličan Matthew Fitzpatrick a Belgičan Thomas Pieters, ktorá zapisovala sedem berdíkov na 16 jamkách, čím eliminovala thajsko-juhokórejský pár Poom Saksansin a Sunghoon Kang.

Anglicko – belgická dvojka tak napravila porážku z prvého dňa. „Hrali sme skvele. Mám pocit, že rovnako ako prvý deň, ale to sme nebyli schopní dať žiadne paty. To bol pravdepodobne hlavný rozdiel,“ hodnotil Fitzpatrick.

„Netrafili sme akurát dva ferveje o centimetre. Nikdy sme neboli v problémoch. Zahrali sme tiež dosť dobrých úderov železami. Včera nám nepadali paty, dnes zase áno. Dúfame, že ázijskí golfist zajtra odpadnú,“ dodal Pieters.

V sobotu to na to ale nevypadalo. Skôr naopak, Aziati boli nebezpeční. Pocítili to najskôr írsky golfista Paul Dunne a Švéd Alex Norén. Ti prehrali len s 18-ročným Thajcom Phacharom Khongwatmaiom a Japoncom Hideto Taniharom 2&1. Bolo to opakovanie piatkového súboja, ktorý rovnako priniesol bod Ázii.

Vedenie po sobote priniesli ázijskému tímu Číňan Hao-tong Li a Nicholas Fung z Malajzie. Tí zdolali anglicko-rakúsky pár Ross Fischer – Bernd Wiesberger 3&1.

V hre je ale ešte množstvo bodov. O výsledku rozhodnú až záverečené single, ktorých je na programe dvanásť. Dvojhry odštartujú Norén a Fung. Poslednú dvojicu na ihrisku Glenmarie G&CC v Kuala Lumpur tvoria Ír Paul Dunn a Hao-tong Li.

Zloženie tímov na EurAsia Cupe 2018
/ÁZIA/
Gavin Green (Malaj.), S.S.P. Chawrasia (Ind.), Phachara Khongwatmai (Thaj.), Poom Saksansin (Thaj.), Juta Ikeda (Jap.), Li Hao-Tong (Čímna), Kiradech Aphibarnrat (Thaj.), Anirban Lahiri (Ind.), Hideto Tanihara (Jap.), Sunghoon Kang (Kór. rep.), Byonghun An (Kór. rep.), Nicholas Fung (Malaj.)

/EURÓPA/
Rafael Cabrera-Bello (Šp.), Paul Casey (Angl.), Paul Dunne (Ír.), Ross Fisher (Angl.), Matthew Fitzpatrick (Angl.), Tommy Fleetwood (Angl.), Tyrrell Hatton (Angl.), Alexander Lévy (Fr.), Alex Noren (Švéd.), Thomas Pieters (Belg.), Henrik Stenson (Švéd.), Bernd Wiesberger (Rak.)

Výsledky 3. ročníka EurAsia Cupu:
/1. deň – fourbaly/
Ázia – Európa 3,5: 2,5
Flettwood/Casey – Byonghun An/Aphibarnrat 4&3, Tanihara/Khongwatmai – Noren/Dunne 2 jamky, Kang/Saksansin – Stenson/Levy 5&4, Fung/Li Hao-Tong – Wiesberger/Cabrera-Bello 0,5:0,5, Fisher/Hatton – Lahiri/Chawrasia 5&4

/2. deň – foursomy/
Ázia – Európa 3:3
Fleetwood/Stenson – Lahiri/Chawrasia 3&2, Casey/Hatton – Byonghun An/Aphibarnrat 2&1, Green/Ikeda – Cabrera-Bello/Levy 1 jamka, Fitzpatrick/Pieters – Kang/Saksansin 3&2, Tanihara/Khongwatmai – Dunne/Noren 2&1, Fung/Li Hao-Tong – Fisher/Wiesberger 3&2

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv