Neprehliadnite

Ďalším dopingovým hriešnikom je Kanaďan Fritsch

 

Kanaďan Brad Fritsch je druhým hráčom za necelý mesiac, ktorý sa previnil proti antidopingovým pravidlám US PGA Tour. Vedenie najprestížnejšej túry ho suspendovalo na tri mesiace za užitie anabolickej látky, pričom Fritsch svoj priestupok nahlásil radšej sám.

Golfista, ktorý vo vlaňajšej sezóne prišiel o svoju kartu na US PGA Tour, sám oznámil porušenie antidopingových pravidiel. K tomuto koku pristúpil potom, čo zistil, že prípravok na chudnutie, ktorý používal, obsahuje anabolickú látku DHEA. Spomínaná substancia zvyšuje hladinu testosterónu a US PGA Tour ju má na zozname zakázaných látok. Hráč z krajiny javorových listov svoje pochybenie vysvetlil v príspevku na sociálnej sieti.

„Som na seba nesmierne nahnevaný, že som si nepostrážil, čo obsahujú doplnky, ktoré užívam. A pravidlá hovoria jasne o tom, že pokiaľ to nahlásim sám, je to rovnaké ako keby som mal pozitívny dopingový test. Verím antidopingovému programu. Som hrdý člen US PGA Tour a neberiem to na ľahkú váhu,“ dodal hriešnik, ktorému tak nepomohol ani fakt, že porušenie dopingových pravidiel nahlásil sám.

US PGA Tour v decembri oznámila, že Mark Hensby dostal dištanc na rok kvôli tomu, že neposkytol vzorku moču na turnaji Sanderson Farms Championship. Fritsch je tak v krátkej dobe ďalším prípadom s porušením pravidiel. US PGA Tour začala hráčov testovať v roku 2008 a Fritsch sa stal od tej doby piatym potrestaným hráčom, pričom v roku 2013 bola pozastavená suspendácia Vijaya Singha z Fidži.

Prvý dištanc za doping „vyfasoval“ v roku 2009 Doug Barron za pozitívny test na testosterón a beta blokátor. V roku 2015 bol rovnako za nález DHEA na 90 dní suspendovaný Scott Stallings. Aj v tejto kauze nastala situácia, keď samotný golfista nahlásil sám seba za užitie prípravku, ktorý mu predpísal lekár.

-jj-

 

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv