Neprehliadnite

US PGA Tour rozbehla testovanie hráčov

 

V júni oznámila US PGA Tour svoj antidopingový program a boj proti nelegálnym látkam v zelenom športe. Turnajom RSM Classic pritom všetko začalo. Po oznámení US PGA Tour, že plánuje bojovať proti dopingu, vyskočili otázky. Kto bude testovaný? Kedy sa budú testy vykonávať? A akým spôsobom sa bude testovanie hráčov realizovať?

Prvým hráčom, ktorý sa podrobil testom zo strany antidopingových komisárov, sa stal obhajca titulu Mackenzie Hughes. „Ani som nevedel, ako to bude prebiehať. Myslel som si, že to bude vzorka moču a nie krvný test, takže to ma trochu prekvapilo,“ povedal Kanaďan, ktorý vlani oslavoval svoj prvý titul.

V minulosti sa hráči podrobovali testom moču a to iba počas turnajov. Teraz ich môžu komisári testovať ľubovolne a testy budú krvné, čo je podľa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA )a US PGA Tour ďaleko prehľadnejšie.

„Celá procedúra je veľmi rýchla. Za pár minút som bol vonku. Spoločne so mnou testovali ešte asi troch alebo štyroch hráčov,“ uviedol Hughes. Nezostáva nám len veriť, že golf zostane športom gentlemanov a nebude musieť riešiť podobné kauzy ako cyklistika, atletika, biatlon, či vzpieranie.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv