Neprehliadnite

Šéf European Tour bojuje s tradíciami a volá po atraktívnejších herných formátoch

 

Vedenie European Tour v tom má jasno. Najvyššia európska séria potrebuje na väčšiu popularitu a ďalší rozvoj zeleného športu nový atraktívnejší herný formát. Výkonný riaditeľ Keith Pelley má na muške aj zaužívané golfové tradície, ktoré chce zmeniť.

Na rozdiel od US PGA Tour, ktorá sa zatiaľ stále drží osvedčeného formátu na 72 jamiek, skúša nielen European Tour, ale aj Challenge Tour množstvo noviniek. Väčšinou sa jedná o najrôznejšie víkendové „rozstrely“ na menej jamiek medzi hráčmi, ktorí prejdú katom po dvoch kolách.

V budúcom roku sa bude vôbec po prvý raz na akcii európskej série v Rakúsku merať hráčom časový limit pri každej rane. Pridajte si k tomu najrôznejšie aj večerné exhibičné súboje pred samotnými turnajmi a je jasné, kde sa momentálne vo svete golfu najviac experimentuje.

„Verím tomu, že golf je výnimočná hra, ktorú hrajú hráči s neuveriteľnými schopnosťami. Odhaľuje to ich osobnosť, naši športovci sú skvelými individualitami a zároveň vzormi. Aby sme to všetko ukázali širšej verejnosti, musíme sa pozerať ďalej, než sú tradičné turnaje na 72 jamiek,“ uviedol Pelley.

Európska série bude aj naďalej experimentovať s turnajovými formátmi a hľadať ten, ktorý by sa mohol uchytiť masovo po celom svete. Napriek tomu Pelley tuší, že 72-jamkové turnaje budú aj naďalej tvoriť základný kameň súťažného golfu. „Hľadáme niečo, čo by nám zaručene zvýšilo návštevnosť a sledovanosť. Verím, že za päť rokov už budeme mať nový zabehnutý systém,“ dodal Pelley.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv