Neprehliadnite

Precedens podľa Lexi, nové pravidlo sa volá po americkej golfistke

 

Keď v tejto sezóne prišla Lexi Thompsonová po prísnom verdikte rozhodcov o triumf na turnaji ANA Inspiration, ozval sa proti tomu celý golfový svet. O niekoľko mesiacov neskôr vedenie R&A pripustilo, že nový protokol, ktorý eliminuje trestanie hráčov na základe upozornenia televíznych divákov, bol uvedený do praxe aj na základe spomínanej nešťastnej penalizácie Thompsonovej.

Šéf R&A David Rickman pre zámorské médiá uviedol, že trest štyroch úderov, ktorý Lexi Thompsonová dostala na základe v USA populárneho upozornenia televízneho diváka, že nesprávne označila loptičku, urýchlil proces prijatia protokolu, že na „papučových divákov“ už nebude braný ohľad.

Thompsonová tým síce prišla o druhé víťazstvo na major turnaji v kariére, ktoré už jej nikto nevráti, ale aspoň sa pohli ľady. „Je zrejmé, že tento prípad bol pro nás dôležitým bodom,“ uviedol výkonný riaditeľ R&A, ktorého doplnila na sociálnej sieti aj samotná Lexi: „Tlieskam USGA a R&A za ochotu k revízii Pravidiel golfu, aby sme sa vyhli niektorým nešťastným situáciám, ktoré môžu v golfe nastať. Som šťastná, že už sa nikto nebude musieť vyrovnať s takou situáciou, ktorá sa stala mne.“

Americká golfistka, ktorá sa v závere roka predstavila na exhibičnom mužskom turnaji Franklin Templeton Shootout vo floridskom Naples, na marcové udalosti z tohto roku tak skoro nezabudne. Spätne bola totiž penalizovaná dvoma ranami za nesprávne označenie loptičky v treťom kole, ktoré odhalil až televízny divák a upozornil na to emailom počas nedeľňajšieho vysielania.

Ďalšie dve rany dostala Thompsonová vtedy za nesprávne vyplnenú skórkartu a potom je už nepomohli ani slzy stekajúce po lícach. Nové protokoly, ktoré budú platiť od januára, odstránia aj tieto následné penalizácie. Zároveň uloží organizátorom turnaja povinnosť monitorovať televízne prenosy. Malou náplasťou je fakt, že novému pravidlu sa medzi golfistami nepovie inak ako „Lexi Rule“.

 

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv