Neprehliadnite

Nová sezóna LET odštartuje v Austrálii kvartetom turnajov, kartu majú aj dve Češky

 

Z kalendára Ladies European Tour (LET) pre rok 2018 sú zatiaľ známe len štyri úvodné turnaje, ktoré sa vo februári a začiatkom marca uskutočnia v Austrálii. Zatiaľ však nie je isté, či u protinožcov zasiahnu do hry aj české golfistky, hoci kartu na novú sezónu si okrem Kláry Spilkovej vybojovala aj Šideri Váňová.

Nový ročník LET odštartuje rovnako ako v tomto roku turnajom Oates Vic Open, ktorého „prize money“ sa však zvýšia o 150-tisíc austrálskych dolárov na čiastku 650.000. Hrať sa bude od 1. do 4. februára na ihrisku 13th Beach Golf Links.

Hneď v následujúcom týždni sa bude konať trojdenný ActewAGL Canberra Classic v Royal Canberra Golf Clubu, kde pôjde o 150 000 dolárov. Potom si hráčky užijú týždeň voľna, po ktorom bude nasledovať štvorkolové Australian Ladies Classic v Bonville Golf Resorte (350.000 AUD) a celý austrálsky trip vyvrcholí opäť štvordenným Women’s NSW Open v Coffs Harbour Golf Clube (150.000 AUD).

Všetky štyri podujatia organizuje spoločne s LET aj Australian Ladies Professional Golf Tour (ALPGT). „Sme potešení, že spoluorganizujeme Oates Vic Open druhý rok po sebe a že navyše posilňujeme našu kooperáciu s ALPGT ďalšími tromi spoločnými turnajmi,“ spokojne skonštatoval šéf LET Mark Lichtenhein.

Češka Spilková má za sebou životnú sezónu, v ktorej si pripísala svoje premiérové profesionálne víťazstvo na LET v Maroku a v celkovom poradí Order of Merit série skončila so ziskom 104.718 eur štvrtá. Jej štart v Austrálii je však otázny. „Zatiaľ je to päťdesiat na päťdesiat, ešte nevieme,“ povedala Monika Dvořáková, asistentka Spilkovej, ktorá v závere kalendárneho roka neuspela vo finálovej fáze Q-school LPGA.

Český golf však bude mať v tejto sezóne LET ešte jedno želiezko v ohni vďaka Váňovej, ktorú čaká nová životná etapa po úspešnej kvalifikácii v Maroku. „Chcem poďakovať mojej rodine, pretože hlavne tá stojí za mojim úspechom! Ďalej môjmu koučovi Andrewovi Malleyovi a Karlovi Skopovému ml, kedíkovi Petrovi Salbotovi, kondičnému trénerovi Romanovi Gomolovi, trénerovi na box Honzovi Šindelářovi a mojej mentorke Wandě Vorlovej,“ uviedla Váňová na sociálnej sieti.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv